Основното нещо е да погледнете дома си така, сякаш го

...
Основното нещо е да погледнете дома си така, сякаш го
Коментари Харесай

15 ненужни неща, които хората пазят с години, въпреки че е време да се отърват от тях

Основното нещо е да погледнете дома си по този начин, като че ли го виждате за първи път. За всяка кутия, магнит, лист хартия. И помислете дали в действителност е належащо. Реших да споделя опита си с читателите и да ви кажа от какви неща в жилището можете да се отървете тъкмо в този момент, без да съжалявате. И най-после ще намерите бонус за подреждането на нещата в нематериалния свят.

Старо спално долни дрехи и кърпи

Спалното долни дрехи освен оформя интериора на спалнята, само че и въздейства върху качеството на съня. Със старите комплекти се привиква като със семейство, само че си коства да ги погледнете със пресен взор.

Така че ще имате тласък да актуализирате леглото.
Изхвърлянето на спално долни дрехи и изпрани кърпи в боклука не си коства: те са драговолно признати в старешки домове (за парцали) и в приюти за животни.

Закачалки от магазини за облекла и химическо почистване

Навикът да не хвърляме нищо беше предаден на доста от нас от спестовни родители, само че в този момент постоянно няма смисъл. Крехките закачалки за облекла, които се дават гратис при закупуване на неща в магазин или след химическо почистване, не държат добре формата си и наподобяват неестетични.

Неща, които са изгубили двойка

Колкото и да са обичани чорапи, ръкавици или обеци, само че в случай че са изгубили чифт, няма смисъл да ги пазите повече. Разбира се, по-добре е да предадете златото в заложна къща или да го претопите за нещо ново, само че с ръкавици, оставени в прелестна изолираност.

Ненужни визитки и магазинни карти

Много магазини и услуги оферират карти за отстъпки или бонуси, листовки за присъединяване в промоции и други дребни неща. Ако не сте харесали услугата или обектът се намира на място, където надали ще попаднете още веднъж, няма смисъл да пазите тези карти.

Бельо

Дори единствено вие да виждате бельото си, не би трябвало да носите разпънати сутиени или бикини на макари. Подобно надменно отношение към себе си в последна сметка доста намалява самочувствието. Освен това междинният живот на сутиена е от 6 месеца до година, след което той престава да извършва функционалността си – да поддържа гърдите.

Празни опаковки

Трудно е да се изясни за какво доста от нас пазят всевъзможни кутии. Това е като пакет с пакети: ами в случай че ви е потребен? Нека бъдем почтени със себе си: опаковката на нов тв приемник, кънки за лед, детски конструктор или захарница надали ще ви потрябва още веднъж.

Дрехи и обувки, които към този момент не се вписват в метода ви на живот

Обичах да се перча с мини поли и къси рокли. Сега фигурата към момента ми разрешава да нося тези облекла, само че няма предпочитание да покажа краката си на непознати и е малко евентуално да възникне.

Хубаво е, когато пухени якета, от които сте се наситили, неуместно купени шапки или блузи, взети на ликвидация, получават втори живот и се трансформират в добре пристигнало допълнение към нечий дрешник.

Калъфи и кабели от остарели телефони

Тук си коства да погледнете трезво нещата: старите калъфи за телефони, с които към този момент сте се сбогували, надали ще ви бъдат потребни. Зарядните устройства към момента могат да служат, в случай че употребявате модели на една компания, в противоположен случай е по-добре да ги дадете, да вземем за пример, на сътрудници.

Бижута и аксесоари, които не планирате да носите

Харесвам бижутата поради тяхното многообразие и налични цени. Тук можете да си позволите да изберете не безконечна класика, а нещо на върха на модата. Същото важи и за бюджетните чанти, палантини и шалове, които бяха закупени по мотива и в този момент не се вписват в визията ми за хубост.

Боклук отхартия

Гаранционни карти, които към този момент са изтекли, десетгодишни контракти за наем, остарели бележки и други хартиени отпадъци постоянно се пазят от мнозина с години – по табиет.

Всичко с изминал период на валидност

Веднага изхвърлям храна с изминал период на валидност. Но когато взех решение да обърна внимание на датата на произвеждане на медикаменти, козметика, домашен химикали и хигиенични артикули, ме очакваше неприятна изненада: половината от нещата отидоха в кофата за отпадък.

Счупени или нежелани играчки

Не постоянно е елементарно да убедиш детето да се раздели с някои от играчките, даже и с тези, на които дълго време не е обръщало внимание. Но децата порастват, ползите им се трансформират и няма безусловно никаква потребност ученикът да пази пирамидата.

Незабавно изхвърляме счупените играчки, а тези, от които синът е израснал морално, ги отнасяме в детската градина, в пясъчника или ги продаваме по интернет.

Съдове с чипове, развален гланц и такива, които не харесвате

Натрошените съдове освен наподобяват неестетични, само че и не са безвредни. Например готвенето в тиган или тиган с развалено тефлоново покритие може да докара до полимерна тресчица.

След листа за печене саксии с развален гланц отидоха в кофата – надалеч от заплаха. И продадох сервиза за чай, който ми подариха мои близки преди 10 години и който през цялото това време събира прахуляк на мецанина.

Книги, които не планирате да прочетете

Харесвам хартиените книги, по тази причина постоянно ги закупувам. Но в сбирката ми има и такива, които един път прочетох и надали желая да отворя още веднъж или да предам на децата си. Не виждам смисъл да ги вардя, не мога да хвърля ръката си.

Стари кърпи и четки за зъби

Специалистите настояват, че би трябвало да сменяте четката си за зъби на всеки 3-4 месеца или даже по-често, в случай че сте заболели. Срокът на валидност на кърпичките е приблизително шест месеца, след което те стават прекомерно плодородна среда за възпроизвеждане на гъбички и бактерии.

Всичко това е счупено и бездействащо

Изгоряла кафемашина, чайник, който спря да се включва, часовник, който беше заледен и ботуши с паднали токове. Може би нещо от този тип е в кофите за отпадък на всеки апартамент. Ако да, тогава го предайте за ремонт или го поправете сами, в случай че не, изхвърлете го на боклука и не изхвърляйте къщата.

Сувенири и магнити, които не радват

Евтините дреболии, подарени от сътрудници или родственици, връщащи се от отмора, постоянно се пазят с години просто от вежливост. Всички тези пластмасови знаци на годината или изкусни магнити от Геленджик въобще не радват окото и събират прахуляк.

Всичко това е сухо или свършило

Като дете в никакъв случай не съм изхвърлял писалки, тъй като можете да си купите пръчки и да ги промените. Сега цената на общоприетите писалищен материали е ниска и е по-лесно да закупите нови, в сравнение с да намерите верните съставни елементи.

Прегледайте и изхвърлете всичко, което към този момент е сухо: от лак за нокти до антични маркери.
Трябва също по този начин да изпратите бутилки от обичаните си парфюми, които са свършили или стоят на рафта ви прекомерно дълго, в кофата за отпадък.

Бонус: Не забравяйте да почистите своя имейл и обществени медии

Съвременният живот е мъчно да си представим без връзка в Интернет, само че тук би било хубаво да поставите нещата в ред. Погледнете контактите си в обществените мрежи и помислете дали всички хора, които имате за другари, ви трябват във вашето обграждане.

Какви неща, които несъмнено си коства да изхвърлите и да не разхвърляте къщата, бихте добавили към този лист?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР