Основното искане е към народните представители - за спешно увеличение

...
Основното искане е към народните представители - за спешно увеличение
Коментари Харесай

Работещите в БНР излизат на протест, блокират бул. ”Драган Цанков”

Основното искане е към народните представители - за незабавно нарастване на средствата от бюджета за 2023 година за БНР, което ще направи допустимо покачване на заплатите с 25%, с цел да бъде покрита насъбраната от 2021 година насам инфлация.

 

Сборният пункт на участниците в митинга е пред постройката на Българското национално радио на столичния бул. " Драган Цанков ", след което протестиращите ще създадат шествие до пресечката с бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ".

 

За 10 часа е плануван протестен протест – неподготвено протестно студио.

 

Акцията ще затвори придвижването по двете платна на " Драган Цанков ", по " Евлоги и Христо Георгиеви " - в посока " Орлов мост ", както и двете платна на улица " Граф Игнатиев ".

 

Председателят на Съюза на българските публицисти в стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио Адриана Киселинчева разяснява:

 

" Протестът е ориентиран извънредно в този миг към депутатите и нашите упования от новия бюджет за 2023 година. Искаме те да ни чуят, че бюджетът на Българското национално радио не е обновен от години. Също по този начин изостанаха и доста заплатите.

 

Просто в гилдията може би се нареждаме на последно място. Това, което ние желаеме от депутатите, е индексация на заплатите ни - 25 %. А моментът е прецизен - в очакване на бюджета на страната ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР