Основният проблем е свързан с търговците на едро - няма

...
Основният проблем е свързан с търговците на едро - няма
Коментари Харесай

Министър Хинков: Евтини лекарства трайно изчезват от българския п...

„ Основният проблем е обвързван с търговците на едро - няма връзка сред тях и аптеките. Някои от търговците на едро имат вериги аптеки, там нещата са добре. Така се получава един дефицит, изключително в по-отдалечените региони ”, съобщи Хинков.

Забраниха износа на инсулин и антибиотици за деца за месец

 

Според него казусът не е толкоз сериозен и няма мотив за терзание. Министърът не изключи да има случаи на противозаконен експорт на инсулин, макар възбраната на здравното министерство.

 

„ Беше изнесена информация от ДАНС - освен за инсулин, само че и за други медикаменти. За съответни компании, които се занимават с нерегламентиран реекспорт. Това е секретна информация, прокуратурата се занимава с тях ”, добави Хинков.

 

Той счита, че евтини медикаменти трайно изчезват от българския пазар. „ Има медикаменти в психиатрията, които от дълго време изчезнаха. Така е, тъй като притежателят на разрешението за приложимост няма сметка от тези ниски цени, които има тук ”, съобщи Хинков.

Ангелов: Има доста незаконни практики на компании, които изнасят лекарства

 

Министърът на опазването на здравето сподели още, че ще удължават от време на време възбраната за експорт на инсулин, с цел да бъдат обезпечени нужните количества за българския пазар.

 

Хинков беше безапелационен, че след ротацията няма да остане на поста, макар че е бил увещаван да не си потегля.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР