Основният липсват елемент е КЗК - Комисията за защита на

...
Основният липсват елемент е КЗК - Комисията за защита на
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Да се вземат мерки за регулиране на високите цени - да има нето цена и да няма доплащания

Основният липсват детайл е Комисия за защита на конкуренцията - Комисията за отбрана на конкуренция. Това е регулаторът, който може да наложи наказания. Това сподели за предаването „ Твоят ден " на NOVA NEWS президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„ Комисията за отбрана на потребителите е към министерството на стопанската система. Комисия за защита на конкуренцията могат да ревизират и да потвърдят дали има незаконни търговски практики, непазарно държание. Имаме съмнения и подозрения, които идват и от производителите ", съобщи Пламен Димитров.

Синдикалистът посочи, че може да се вземат ограничения за контролиране на високите цени - да има нето цена и да няма доплащания, надплащания в комерсиалните контракти, които са комерсиална загадка.

„ Другото предложение е уеднаквяване на режима на доставка и възнаграждение. Когато някой вдигне цената, тя да се отрази и на производителя - парите не стигат по цялата верига, запушва се целия оборот. Ще спра до тук, не синдикатите би трябвало да дават предложенията ", сподели Пламен Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР