. Основният конкурент на Илон Мъск, британската компания УанУеб, полетя

...
. Основният конкурент на Илон Мъск, британската компания УанУеб, полетя
Коментари Харесай

УанУеб закрачи със смела крачка към фалит

. Основният съперник на Илон Мъск, английската компания УанУеб, полетя към банкрут. Това се обрисува да е неприятна вест най-много за Русия. Във времена, когато руснаците изгубиха позициите си на сателитния пазар, а американските астронавти се готвят да се трансферират да летят на лични ракети и кораби, УанУеб се очакваше да бъде златната кокошка, която да снесе пари за съветския галактически бранш. 

Съгласно вест, оповестена на уеб страницата ft.com, УанУеб може да подаде още през днешния ден заявление за оповестяване във банкрут по Глава 11 от Търговския закон на Съединени американски щати. Очаква се над 500 души да изгубят работата си. От компанията са се пробвали да договарят със Softbank за $2 милиарда финансиране още преди да стартира пандемията от ковид. Но след сриването на тържищата, УанУеб и Softbank не са стигнали до съглашение за приемане на заем, който да даде глътка въздух на компанията до момента в който тя получи поддръжка от вложители. Разговорите са се провалили в събота, броени часове преди Русия да изстреля за потребностите на УанУеб над 30 спътника.

Засега няма публична позиция от УанУеб или Softbank. Но в случай че банкрутът е реалност, на работа в УанУеб ще останат единствено шепа хора, които ще поддържат действието на към този момент изстреляните към 70 спътника. Това ще разреши на компанията да запази лиценза си. Но орбиталната формация към момента не е приключена и УанУеб не може да предлага услуга.

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР