Основният извод от заседанието на Синипточнатакомисия - и в следващите

...
Основният извод от заседанието на Синипточнатакомисия - и в следващите
Коментари Харесай

Спокойна есен и в следващите дни

Основният извод от съвещанието на Синипточнатакомисия - и в идващите десетина дни времето остава относително топло, с дневни температури сред 15 и 20 градуса, тук-там в низините и малко по-високи. Дори в седмицата от 17 октомври ще има и интервал, когато температурите още малко ще се покачат.

Това са положителните вести, защото това отсрочва началото на отоплителния сезон. Без да сме прекомерни оптимисти, можем да приемем, съгласно синоптичните модели, че съществено захлаждане на Балканите в обозримо бъдеще не се чака. Възможно е чак до края на октомври да имаме относително високи дневни температури, което ще ни спести сила за отопление.

Над Адриатическо море се разполага плитък център на ниско налягане и това ще докара до утежняване на времето над западните и централни региони на страната в идващите 72 часа.

Очаква се тук-там там да превалява слаб дъжд, през днешния ден, в сряда и в четвъртък. Не се чакат обаче основни превалявания.

От петък нататък, за по-дълог интервал, времто още веднъж ще се стабилизира, поради просторен антициклон и вероятността за превалявания ще е дребна.

Идвщата събота и неделя се обрисува времето да е хубаво, най-вече слънчево, с температури следобяд до 22 - 23 градуса в низините на страната.

Вероятно това хубаво време ще продължи и през цялата последваща седмица до самия и край, когато се обрисува утежняване с валежи от дъжд.

Но интервалът е прекомерно дълъг за точни прогнози.

И над Европа ще е относително топло, дейните атмосферни процеси са по на север, там минават атлантически циклони и влошаватвремето над Англия и скандинавските страни.

Възможността за мъгли заран остава, основно по високите котловинни полета и около речните корита. Сутрешните температури ще са от 5 градуса по високите котловинни полета, при изясняване, до 10- 13 градуса в низините на страната.

След преминаванате на урагана Йън, който опостуши огромни региони отЦентрална Флорида, Атлантика още веднъж е в мъртвило и в идващите дни не се обрисува нова ураганна интензивност.

Това продължава да е в несъгласие с предварителните прогнози за сезона на ураганите в Атлантика, които бяха за по-активен сезон от нормалното.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР