Основният фактор за допълнителните почивни дни между сроковете са сигналите,

...
Основният фактор за допълнителните почивни дни между сроковете са сигналите,
Коментари Харесай

Денков: Училищата ще се затворят, ако МЗ реши

Основният фактор за спомагателните почивни дни сред периодите са сигналите, които се получават, че учениците и учителите са изтощени и имат потребност от отмора. Моите съображения са свързани извънредно с тях. Здравните ограничения се вземат от Здравното министерство. Ако то реши, че би трябвало да затвори учебните заведения по-рано - ще го направи. Има някакво съвпадане на ваканцията с упованията за пика на коронавирус вълната.

Това сподели министърът на образованието акад. Николай Денков.
Междусрочната почивка ще бъде дълга - ето какво сподели министърът на образованието
Трябва да се одобри опцията за по-дълга междусрочна почивка, ще взема решение като видя справката от страната. Предлагам тя да е...
Прочети повече
По думите му обстановката на заболели и карантинирани учители и възпитаници в страната е доста пъстра и по тази причина би трябвало да се има местен метод. „ Средно за страната карантинираните учители са 3,6%. Но в Благоевград са 8,5%, а в Търговище - 1,08%. Разликата е осем пъти. При карантинираните възпитаници - приблизително за страната процентът е 2,58. В Бургас са съвсем 5%. В Търговище са 0,5%. Най-много са заболелите възпитаници с София-град ”, даде образец министърът.

По информация на Actualno.com сега Регионалните ръководства на образованието (РУО) събират данни какъв брой са болните и какъв брой са карантинираните учители и възпитаници в страната. Очаква се данните да бъдат резюме до края на седмицата или началото на идната. Вероятно по-късно ще се реши по какъв начин дали да се премине напълно към онлайн образование.

Министърът на образованието изясни, че няма проблем децата да бъдат изпитани и онлайн, с цел да им се образува срочна оценка. " Но това поражда и неодобрение измежду родителите ", добави той.

Акад. Денков заяви, че децата, които учат онлайн, са към 15%. " При това разделяне на обществото можем единствено да дадем независимост на взимане на решение ", сподели той.
Николай Денков: Безплатни детски градини за всички деца над 3 години (ВИДЕО)
Предвидени са средства за гратис включване на всички деца над 3 години в детски градини, това е първият ни приоритет, сподели министъръ...
Прочети повече
Попитан би трябвало ли децата да се тестват два пъти седмично, Денков съобщи, че това се взема решение от здравното министерство. " Ако има проби може да ги тестваме и два пъти, само че в този момент има единствено за веднъж. Дълбоко съм уверен, че това е една от ограниченията, които би трябвало да се употребява. Карантинирането не става с тези проби, а с проучване в лаборатория ", изясни той и добави, че за последния месец броя на позитивните проби се е нараснал 10 пъти. 

На въпрос ще се взима ли от лятната почивка и учениците просветителният министър съобщи, че ще се компенсира в края на образователната година и посредством спомагателни форми през лятото. " За всяко дете би трябвало да се направи разбор, в който да се каже какви неналичия има и тези, които имат потребности, да се образоват посредством спомагателни форми през лятото ", разясни той.

“Аз съм надълбоко уверен, че датата на започване на образователната година би трябвало да е към 5-6-ти септември ”, добави още акад. Денков.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР