Основните заплати на специалистите по здравни грижи в УМБАЛСМ Пирогов“

...
Основните заплати на специалистите по здравни грижи в УМБАЛСМ Пирогов“
Коментари Харесай

Медсестрите в `Пирогов` с 60 до 90 лв. увеличение на заплатите

Основните заплати на експертите по здравни грижи в УМБАЛСМ „ Пирогов “ ще бъдат увеличени с 60 до 90 лева от 1 април, заяви КНСБ. Това ще стане в анекс към груповия трудов контракт, подписан от синдикалната организация на КНСБ в здравното заведение.

С увеличението редова сестра в поделение ще получава минимум 920 лева вместо досегашните 830 лева Сестрите в детска клиника или кабинет ще получават минимално заплащане от 950 лева вместо 875 лева Заплащането на реанимационните или операционните сестри ще е минимум 980 лева Върху тези средства се начисляват и спомагателни хонорари, контрактувани в болничното заведение, надбавки за трудов стаж, както и други придобивки.

Това нарастване надминава заложеното в отрасловия групов трудов контракт и е доказателство, че при вярно ръководство на финансите и добър обществен разговор, всяка болница може освен да доближи тези равнища на възнаграждение, само че и да ги задмине, разяснява ръководителят на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето Иван Кокалов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР