Основните продукти, чиято цена се е повишила през последната година

...
Основните продукти, чиято цена се е повишила през последната година
Коментари Харесай

Драстичен скок в цените на месо, яйца и мляко за последната година

Основните артикули, чиято цена се е повишила през последната година преди всичко са млечните артикули – прясно и кисело мляко, сирене кашкавал и масло, на второ място цената на хляба, по-късно  местните артикули. Осезаемо се е трансформирала цената на олиото и яйцата. Това се показва в изследване на БГНЕС.

През август предходната година цената на хляба беше към 1,30-1,40 лева, до момента в който този август междинната цена на хляба е приблизително към 2 лева

Продукт, който продължава да трансформира своята цена във прогресивен ход, за жалост, са и яйцата. Миналия август една кора яйца (10 броя) е била към 2,29 лева, а през август тази година доближи до 3,40лв.

През август 2021г. междинната цена на кг пилешко е била към 6,99 лева, до момента в който през този август тя е към 9,99лв. Продължаваме със свинското месо – през август предходната година кг свинско ни е коствал към 6,70лв, а през август тази година е към 8,99лв. и на последно място каймата (1 кг) през предишния август е била към 7,99, до момента в който в този момент е към 9,99лв.

Резултатите от  проучването на БГНЕС демонстрират, че цените на главните артикули, които използваме са се повишили. На пръв взор нарастването при множеството артикули е към 1-2 лв. и не наподобява толкоз огромно, само че в случай че създадем равносметка в края на месеца ще забележим, че харчим повече в сравнение с ни се желае.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР