Основните причини за прекратяването на договора са огромното забавяне на

...
Основните причини за прекратяването на договора са огромното забавяне на
Коментари Харесай

МРРБ прекрати договора за изработване на общия устройствен план на Царево

Основните аргументи за прекратяването на контракта са голямото закъснение на осъществяването му, както и направените промени в границите и площта на Защитена зона „ Ропотамо “ след възлагането на изработването на проекта. Това постанова работата по новия Общ устройствен план на община Царево да стартира изначало.

Министерство на регионалното развитие ще стартира диалози с общината за оповестяването на нова процедура по Закона за публичните поръчки за избор на компания, която да направи промените в общия организационен проект, предава БГНЕС.

Изменението на Общ устройствен план на община Царево е предоставено от Министерство на регионалното развитие в осъществяване на условията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Проектът включва разработване и на отчети за Екологична оценка и за оценка на степента на влияние върху предпазените зони от НАТУРА 2000, според условията на законите за запазване на околната среда и за биологичното многообразие.

През 2020 година са извършени съвещания по отчета за екологичната оценка. Тогава Министерство на околната среда и водите дава мнение, че в плана устройствените зони доста са увеличени и са планувани за устройване територии, които не са били прегледани в отчета за оценка на степента на влияние.

През 2021 година Министерският съвет приема промени в описите на предпазените зони за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна, с което трансформира и границите и площта на Защитена зона „ Ропотамо “. След решението от 2021 година част от нея към този момент попада в териториалния обсег на община Царево. Това постанова и допълнение на оценката за степента на влияние, която да мине нова оценка за качество от страна на Министерство на околната среда и водите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР