Основната цел при формирането му е да има баланс -

...
Основната цел при формирането му е да има баланс -
Коментари Харесай

Над 115 млн. лв. е бюджетът на община Стара Загора за 2019 г.

" Основната цел при образуването му е да има баланс - разходната част да е съобразена с приходната, с цел да запазим финансова непоклатимост. Той дава отговор на целите ни и на предизборната стратегия, която изпълняваме сега ", изясни при представянето на Бюджет 2019 в петък кметът Живко Тодоров и акцентира, че поетите задължения ще бъдат изпълнени до края на мандата.
Прогнозната рамка на Бюджет 2019 надвишава 115 милиона лв. (115 882 114 лева.), което е с към 11 милиона лв. повече от миналата година. Няма да се трансформира размерът на локалните налози и такси, въпреки че не са вдигани от 2012 година. За същия интервал минималната работна заплата в страната се е нараснала близо два пъти.
Промяна ще има единствено при налога за моторните транспортни средства поради въведената еконорма. Но и за този данък финансистите са се постарали да се откри баланс за обществено търпим налог макар повишените еконорми във формулата за изчисляването му, изясни Цанка Ганева, шеф на Дирекция “Финанси, бюджет и счетоводни дейности”.
" За някои остарели коли ще има нарастване, само че за към 50 на 100 от останалите ще има понижение на налога ", обясни основният финансист на община Стара Загора. На януарското съвещание на общинския съвет следва да се одобри изменение в наредбата за смяна на облагането. Ставките в него ще бъдат едни от най-ниските в страната.
Въведеното от тази година облагане на второ жилище в курортните селища, каквото е село Старозагорски минерални бани, също няма да промени значително приходната част на бюджета, тъй като данъчните оценки на жилищните парцели там не са доста високи, сподели още Цанка Ганева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР