Основната цел на това правителство е то да съществува, за

...
Основната цел на това правителство е то да съществува, за
Коментари Харесай

Политолози: Целта на това правителство е да съществува, за да не управлява Радев

Основната цел на това държавно управление е то да съществува, с цел да не ръководи президентът Румен Радев. Около тази теза се сплотиха в ефира на Euronews PrimeTime политолозите Георги Киряков и Страхил Делийски.

Трудно се случват каквито и да е промени, мъчно се преодоляват рецесии, тъй като всичко би трябвало да бъде съветвано с съдружните сътрудници и мъчно се взимат решения, тъй като самият акад. Денков би трябвало да се преценява с доста ползи и с доста хора от своята партия. Това уточни Георги Киряков. Според него е комплицирана  както конфигурацията, която ръководи страната, по този начин и времето, в което ръководи.
Това е повода ръководещите да намират вярната посока. Те намират посоката, само че тя не е удовлетворителна за българското общество. Те самите може би харесват това, което вършат, само че то не се харесва на обществото и това е видно и то освен за техните остри критици, само че и за тязи, които ги поддържат.
Георги Киряков, политолог

Основното достолепие на това държавно управление е фактът, че го има, уточни политологът Страхил Делийски. По думите му тази авансово основана свръхцел задушава всички останали цели на това ръководство.
Управляващите са съсредоточени върху тази свръхцел – съществуването на държавното управление поради самото му битие.
Страхил Делийски, политолог

Виждаме краткотрайно помирение сред президента и държавното управление към един съответен проблем - освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, уточни още Георги Киряков.

Според политолозите държавното управление има потребност от мощното опълчване на президента. Ако в този момент той се отдръпне, обединението меджду ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се разпадне. Ако Румен Радев няма политически упоритости, ще завоюва от такова оттегляне, само че единствено в границите на мандата си. Ако обаче желае политическа кариера, ще изгуби от сходно оттегляне, споделиха още специалистите.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР