Основната цел на „Българската Коледа“ кампания 2021/2022 е да подпомогне

...
Основната цел на „Българската Коледа“ кампания 2021/2022 е да подпомогне
Коментари Харесай

Президентът даде началото на 19-ото издание на ”Българската Коледа”

Основната цел на „ Българската Коледа “ акция 2021/2022 е да подкрепи подобряването на диагностично–лечебния развой с обезпечаването на здравна инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и опциите на лекарите в България да ползват модерни способи на лекуване.

Кампания 2020/2021 събра 1 850 000 лева, с които бяха подкрепени 500 деца и 27 лечебни заведения от цялата страна.

Подпомогнати са 500 деца за реализиране на диагностика, лекуване и рехабилитация. В развой на доставка е здравна инсталация за 27 лечебни заведения от цялата страна.

„ Особено сме удовлетворени, че успяхме да осигурим актуален високотехнологичен уред – “RED Digital Cаmera”, особено за детското поделение на Клиниката по очни заболявания към УМБАЛ „ Александровска “, акцентира президентът Радев.

Държавният глава изрази вяра, че с помощта на напъните на лекарите и на високотехнологичната инсталация все по-малко деца ще бъдат изложени на риск от ретинопатология, затруднения на по-късен стадий от развиването и допустима загуба на зрение.

Президентът и неговата брачна половинка разговаряха с управлението на УМБАЛ „ Александровска “. В рамките на срещата представителите на управлението на лечебното заведение споделиха огромния интерес на млади лекари към специализация в болничното заведение. Сред акцентите в диалога сред президента и медицинските експерти бе и нуждата от подобряването на материалната база на болничното заведение и на обособените клиники в нея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР