Основната прокуратура в Скопие съобщи, че е внесла в Основния

...
Основната прокуратура в Скопие съобщи, че е внесла в Основния
Коментари Харесай

Задържаха мъжа, помогнал за транспортирането на Люпчо Палевски през територията на България към Турция

Основната прокуратура в Скопие заяви, че е внесла в Основния углавен съд в столицата на Северна Македония предложение за установяване на мярка за 48 часов арест на 46-годишен мъж от Скопие по съмнение, че е оказал помощ на причинител на закононарушение, оповестиха от прокуратурата в Скопие, написа Новини.бг.

Става дума за водачът, който е превозил Люпчо Палевски-Палчо, главния обвинен за отвличането и убийството на 14 годишната ученичка от Скопие и 74 годишният мъж от Велес Автомобилът на мъжът е регистриран на влизане в България на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и излизане от България на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево към Турция. И двете регистрации са на автомобил " Ленд Роувър ", ръководен от обвинения. Лицето е лишено от независимост и " с него е извършена информативна сказка от служители на реда от отдел „ Международно съдействие ", оповестяват от прокуратурата в Скопие.

Обоснованото съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, произтича от доказателствата, получени до момента от Бюрото за социална сигурност, Сектор за интернационално полицейско съдействие, предадени на Сектора за вътрешни работи в Скопие.

" В съответния случай са налице условия, които допускат заплаха от бягство, както и особени условия, които дават опция да се допусна, че закононарушението може да бъде повторено ", написа в известието на прокуратурата.

Междувременно съдът в Скопие довечера преглежда мярката за неотклонение на четиримата други запозодряни за закононарушенията, измежду които и бащата на убитото момиче, за който се твърди, че е дал информацията по кое време ученичката излиза сама от жилището, в което живее с майка си.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР