Основната причина за удара по временна дислокация на руските войски

...
Основната причина за удара по временна дислокация на руските войски
Коментари Харесай

МО РФ смята, че използване на мобилен телефон е причина за удара в Макеевка, жертвите се увеличават

Основната причина за удара по краткотрайна дислокация на съветските войски в Макеевка, където съгласно последните данни са починали 89 души, е станало потреблението на мопбилен телефон в зоната на проваляне на украинските HIMARS. Това заяви пред публицисти в сряда първият заместник-началник на Главното военно-политическо ръководство на въоръжените сили на РФ генерал-лейтенант Сергей Севрюков, представен от ТАСС .

" Вече е явно, че главната причина за случилото се е включването и всеобщото потребление, обратно на възбраната, от личния състав на мобилни телефони в обсега на вражеските оръжия. Този фактор разреши на съперника да локализира и дефинира координатите на местоположението военнослужещите за нанасяне на ракетен удар.В момента се подхващат нужните ограничения за недопускане на сходни трагични произшествия в бъдеще “, съобщи той.

Севрюков добави, че сега работи комисия за следствие на събитията към случая. В резултат на следствието отговорните длъжностни лица ще бъдат подведени под отговорност, акцентира генералът.

На 2 януари Министерството на защитата на Руската федерация заяви за гибелта на 63 съветски военнослужещи вследствие на удар от въоръжените сили на Украйна с шест реактивни снаряда от РСЗО HIMARS в пункта за краткотрайна дислокация на едно от подразделенията на съветските въоръжени сили в Макеевка, два от тях са свалени от системи за противовъздушна защита. Ударът е нанесен в новогодишната нощ.

По думите на Севрюков, съветските военни са нанесли ответен удар: " С ответен огън е унищожена пусковата установка на реактивната система за залпов огън, от която въоръжените сили на Украйна обстрелваха Макеевка “.

Ракетни и въздушни удари в региона на жп гара Дружковка в ДНР са унищожили още четири РСЗО HIMARS, както и " повече от 200 украински националисти и задгранични наемници “, твърди той. Освен това " в региона на Масловка беше ударен пункт за краткотрайна дислокация на една от частите на Чуждестранния легион, където бяха убити над 130 задгранични наемници “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР