Основната причина преподаватели да излязат с декларация, в която подкрепят

...
Основната причина преподаватели да излязат с декларация, в която подкрепят
Коментари Харесай

Доц. Антоанета Христова: Правилното действие е да има редовни избори

Основната причина преподаватели да излязат с декларация, в която поддържат митингите, е отстраняването със мощ на палатковия лагер на „ Орлов мост “. Това съобщи в предаването "Тази неделя " по БТВ доцент Христо Христев, учител в Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Над 100 преподаватели от Алма матер, Нов Българския Университет и Университета по архитектура, строителство и геодезия, поддържат гражданското непокорство.

"Никой от протестиращите не носи оръжие, както и не приканва за принуждение ", сподели още той.

"Надявам се, че няма да изкараме месеци наред в митинги. В държанието на ръководещите няма доста отговорност ", съобщи доцент Христо Христев.

"Смятаме, че в развиването на митингите през миналите към този момент повече от 4 седмици, се следи една неприятна наклонност на целенасочени опити за делегитимиране ", съобщи преподавателят.

"Протестът е надълбоко разграничен по дълбоки линии - по уредници, едни не одобряват Радев, другата разграничителна линия е на водачите и уредниците вътре в митинга ", сподели политическият психолог доцент доктор Антоанета Христова.

Правилното деяние е да има постоянни избори, с цел да може всички "играчи " да излязат пред гласоподавателите, разкри политическият психолог.

"Така няма да се даде късмет за външните фактори ", добави тя по изборната тематика.

"Лидерите на митинга внушават на жителите, че да желаят разговор е обществено недопустимо ", разяснява доцент Христова и добави: "Протестиращите имат съществени и значими претенции ".

Според психологът протестиращите са разграничени на две- едните желаят договаряния, другите не.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР