Основната опозиционна партия в Ирландия - Шин Фейн, обяви, че

...
Основната опозиционна партия в Ирландия - Шин Фейн, обяви, че
Коментари Харесай

Правителството на Ирландия се изправя пред вот на недоверие

Основната опозиционна партия в Ирландия - " Шин Фейн ", разгласи, че ще внесе избор на съмнение към държавното управление идващия вторник, поставяйки на тестване ръководещата коалиция, откакто тя загуби формалното си болшинство в Народното събрание по-рано тази седмица, оповестява " Ройтерс ".

Член на дясноцентристката " Файн Гаел " напусна ръководещата коалиция, откакто гласоподава срещу законопроект, импортиран от държавното управление, което включва също дясноцентристката " Фиана Файл " на премиера Михол Мартин и Зелената партия.

Въпреки това някои от другите законодатели, които напуснаха държавното управление през последните две години, не престават да го поддържат в главните гласувания дружно с част от самостоятелните депутати.

Тъй като " Шин Фейн " има доста по-голяма преднина от всяка друга партия в изследванията на публичното мнение, е малко евентуално тези, които са свързани с държавното управление, да гласоподават за свалянето му и да доведат до избори, които са планувани за 2025 година

Това е държавно управление, което към този момент е изгубило парламентарното си болшинство и не съумява да се оправи с рецесиите с разноските за живот, съобщи водачът на " Шин Фейн " Мери Лу Макдоналд, чиято партия в никакъв случай не е била в държавното управление на Република Ирландия.

Време е да се направи път за държавно управление, което ще сложи служащите и фамилиите преди всичко, настоя.

Външният министър Саймън Ковъни изрази убеденост, че държавното управление ще завоюва гласуването, акцентирайки, че е приел противоречивия законопроект, поради който сътрудника му подаде оставка тази седмица, с четири гласа.

Мисля, че ще имаме мощно работещо болшинство и това ще стане ясно тази седмица, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР