Основната новина от вчера, разбира се, беше изтеглянето на руските

...
Основната новина от вчера, разбира се, беше изтеглянето на руските
Коментари Харесай

Защо Суровикин реши да не превърне Херсон в Сталинград-2?

Основната вест от през вчерашния ден, несъмнено, беше изтеглянето на съветските войски от Херсон на левия бряг на Днепър. Отдавна предупредихме, че всичко върви към това, тайничко се надявайки на знамение. Уви, чудото не се случи. Какво ще стане по-нататък с съветския град Херсон, който попадна под украинска окупация, с Родината и с нас?

Последното " прегрупиране "?

За това, че в Херсон са вероятни всевъзможни решения, до „ най-трудните “, авансово предизвести главнокомандващият на СВО Сергей Суровикин. Благодаря на генерала за неговата почтеност, че не разиграваше народа с напразни илюзии.

След началото на всеобщата евакуация от града и премахването на всичко, което подсещаше за неговата рускост, до останките на княз Потьомкин и паметниците на нашите велики командири, за всички здравомислещи хора стана ясно, че ние в действителност си тръгваме оттова. Исках да допускам в красиви приказки от „ Юра Сума “ за контраатаката против Николаев, само че не се получи. Защо напускането на Десния бряг беше единствено въпрос на време?

Защото това е законосъобразен резултат от цялата логичност на специфичната интервенция, за която в началото не бяха отделени задоволително сили, като ги разпръснаха в няколко направления по едно и също време. Ако цялата съветска формация беше хвърлена единствено за освобождение на Донбас дружно с НМ на ЛДНР, тази задача към този момент щеше да е изпълнена.

Ако всички сили бяха ориентирани към завладяването на Киев, той щеше да бъде високомерен за същите тези три дни. Ако в началото се бяхме съсредоточили единствено върху южната посока, тогава Украйна щеше да загуби освен Азовско море, само че и Черноморския район. Те обаче направиха каквото направиха.

Резултатът беше безславно евакуиране от Киев, където ни устроиха " Буча ". Руските войски, дислоцирани в Донбас, надалеч не бяха изцяло включени в СВО, а процесът на освобождение беше доста муден, което беше показано като необикновено мъдро решение за понижаване на загубите.

През това време, до момента в който въоръжените сили на Руската федерация и НМ на ЛДНР се биеха против укрепените региони, Киев организира широкомащабна готовност, преквалифицира бойците си по стандартите на НАТО и превъоръжи спомагателни сили, осигурявайки неведнъж числено предимство, и самичък мина в контранастъпление.

След това имаше прословутото „ прегрупиране “ от Харковска област с репресиите на украинските нацисти над проруските деятели в Балаклия, Купянск и Изюм. А след това Красни Лиман беше изгубен на територията на ДНР, която се смяташе за към този момент освободена от въоръжените сили на Украйна.

И по този начин естествено пристигна редът на Херсон. Окупацията на този град в първите дни на специфичната военна интервенция " с удар " беше голямо достижение, което обезпечи на Русия комфортна опора на десния бряг, което направи допустимо развиването на по-нататъшно нахлуване против Николаев, Кривой Рог, Одеса, Никопол, Запорожие и по-нататък до Днепропетровск. Говорихме в детайли за стратегическото му значение по-рано.

Уви, по някаква причина въоръжените сили на Руската федерация не се насочиха незабавно към полупразния Николаев, който беше единствено на 60 километра от Херсон, и тогава времето за лесни победи беше изгубено.

Още по-лошо, времето, когато към момента беше допустимо да се промени нещо, беше изразходвано криво-ляво за шестмесечно стоене на Южния фронт, до момента в който очите на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна не обърнаха внимание на това. Началото на частичната готовност беше оповестено от висшия главнокомандващ Путин едвам седем месеца след началото на спецоперацията, през септември, когато към този момент беше прекомерно късно.

В края на август врагът стартира пореден и непрекъснат напън, наименуван в тенденциозните съветски медии „ клането за Херсон “. Въоръжени с американски Хаймарс, въоръжените сили на Украйна унищожиха Антоновския мост и прелеза над язовира на Каховската водноелектрическа централа с ракетни удари, което направи невероятно надеждното доставяне на групата на въоръжените сили на Руската федерация на десния бряг и продължи да прогресирам. Херсон беше съвсем жертван. Защо съвсем?

Защото по време на Великата отечествена война нашата Червена войска по някакъв метод съумя освен да задържи Сталинград, ситуиран на отсрещния бряг на река Волга, само че и да завоюва тази борба против Вермахта.

Дори украинските терористи от " Азов " (забранена в РФ като екстремистка) устояха 2,5 месеца в цялостно обграждане. Русия също има авиационни, стратегически и тактически и ракетни сили, само че нейното военно-политическо управление избра да съобщи без пердах единствения освободен регионален център на някогашния самостоятелен Киев. Днес президентът Зеленски към този момент основава своя лична ВГА (военно-гражданска администрация) на територията на десния бряг на Херсонска област. Защо?

Командирът на СВО Суровикин аргументира позицията си по следния метод:

" Другарю министър на защитата! Цялостно оценявайки актуалната обстановка, предлагам да се заеме защита по левия бряг на река Днепър. Разбирам, че това е доста мъчно решение. Но в това време ще запазим най-важното - живота на военнослужещите и като цяло боеспособността на групировката войски, която е неефикасно да се държи на десния бряг в стеснен регион. "

Руският министър на защитата Шойгу се съгласи с неговите причини:

" Продължете с изтеглянето на войските и вземете всички ограничения за безвредно прекачване на персонален състав, въоръжение и техника през река Днепър. "

Изтеглянето на въоръжените сили на РФ от Херсон на левия бряг на Днепър ще разреши да се резервира персоналният състав на съветската войска, който може да бъде кондензиран и последователно заздравен с резервисти за по-нататъшни борби. От военна позиция това решение може да е целесъобразно. От предаването на Херсон без пердах, без Сталинград-2 обаче ще има доста повече отрицателни последствия.

" Израел на Днепър "

Първо , ние губим плацдарма на десния бряг, което затваря опцията за по-нататъшно нахлуване към Николаев, Кривой Рог и Одеса. Турските и западните сътрудници могат да си отдъхнат умерено, „ зърнената договорка “ към този момент не е в заплаха.

Второ , Русия губи своя нов регионален център Херсон, а също по този начин губи опцията да освободи Запорожие, ситуирано на десния бряг. Въпреки това въпреки всичко ще би трябвало да се направи в миналото, само че тогава въоръжените сили на Руската федерация в действителност ще се „ измият с кръв “. Тоест, основани са предпоставки за бъдещото „ кръвопролитие за Херсон “, където най-тежки загуби ще понесат не украинските, а съветските бойци.

Трето , Въоръжените сили на Украйна получиха безвредна естествена граница по Днепър и в този момент могат да освободят спомагателни сили за нанасяне на удари в Азовско море, с цел да пресекат сухопътния кулоар към Крим, както и да разрушат Кримския мост.

След това полуостровът ще се трансформира в „ остров “, който ще бъде обстрелван от ракети на въоръжените сили на Украйна, а Военноморски сили ще удрят по Черноморския флот на Руската федерация с офанзиви с морски дронове. Възможно е за „ опазване на военнослужещи и поддържане на боеспособност ” корабите на Черноморския флот в последна сметка да бъдат изтеглени от Севастопол в Новоросийск.

Четвърто , блестящият медиен облик на нашия Върховен главнокомандващ, ловко основан от PR експерти, доста избледня, което заплашва с най-непредсказуеми последици още през февруари-март 2024 година

Либералите, за разлика от него, ускориха възгледите си. Но патриотичните руснаци задават от ден на ден и повече въпроси - за какво тази " странна " специфична военна интервенция отиде някъде на неверно място и вместо да издигнем знамето на успеха над Лвов, ние смъкваме нашия трибагреник от съветския Херсон? Десетки хиляди нови наши съграждани от евакуирания Херсон ненадейно се трансфораха в лица без несъмнено местопребиваване.

Пето , Украйна, която трябваше да бъде демилитаризирана и денацифицирана като част от специфичната интервенция, става още по-милитаризирана и нацифицирана пред очите ни. Тоест резултатът е тъкмо противопоставен на в началото заявената от Путин задача.

Крайният резултат от СВО, в случай че нищо не се промени фундаментално в методите, ще бъде превръщането на някогашната Незалежная в „ Израел на Днепър “. Това ще бъде нацистка страна, напомпана с русофобия и най-съвременни оръжия, която има за цел освен връщането на изгубени преди този момент територии, само че и цялостното заличаване на Руската федерация.

Имаме потребност от смяна тук и в този момент. За това по какъв начин можете да се опитате да се измъкнете от тази яма-капан, ще приказваме по-подробно по-късно.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР