Основната характеристика на 9-и септември е разделението. Проблемът не е,

...
Основната характеристика на 9-и септември е разделението. Проблемът не е,
Коментари Харесай

Комунизмът продължава да разделя обществото и днес, убеден Петър Стоянов

Основната характерност на 9-и септември е разделянето. Проблемът не е, че обществото беше разграничено 45 години, а че обществото продължава да бъде разграничено и в този момент. Толкова години след рухването на комунизма, хората, които са продали душите си, с цел да служат на този комунизъм, не престават да ненавиждат всеки почтен и честен човек, тъй като в неговото лице се оглеждат като в огледало, виждат своето непочтеност. Това е диря, която ни преследва толкоз години. Тук намирам в психически проект моралното покваряване , с което комунизмът способства за днешната деморализацията на българското общество. Това е огромният проблем - смяната на манталитета ".

Това съобщи някогашният български президент Петър Стоянов. Той направи изказването в предаването " 120 минути " по bTV.

Неговото място, когато става въпрос за българската историческа памет, е доста особено, тъй като той е написал най-талантливите и най-задълбочени текстове за комунизма, стигна в дълбочина, разяснява Стоянов Георги Марков.

" Талантливите му текстове се слушаха доста по радио Свободна Европа. Беше доближен до персоналния кръг на Тодор Живков и те смятаха това, което прави, за същинско изменничество от позиция на мафиотското кланово мислене - човек, който е позволен до клана, а по-късно потегля против него надали не, беше обявяван за изменник.

Но най-важната причина е, че до тогава се създаваше мит, че за разлика от лекомислените чехи, поляци, словаци, унгарци, чиито интелектуалци постоянно подлагаха на критика своя режим, пишеха писма против него, се смяташе, че българската интелигенция покорно е строена зад комунистическата партия, отпред с нейния началник Тодор Живков.

Точно Георги Марков разруши този мит. Той в действителност изми лицето на българската интелигенция. И в този момент към момента има хора, които вършат съществени опити да го дискредитират, да го маргинализират. Това значи, че Георги Марков нанесе тежък удар на комунистическата система ", сподели още експрезидентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР