Основната дигитална валута Биткойн поскъпна с близо 5% по време

...
Основната дигитална валута Биткойн поскъпна с близо 5% по време
Коментари Харесай

Нов ценови връх на биткойн от $ 63 000 само ден преди листването на криптоборсата Coinbase



Основната цифрова валута Биткойн нарастна с близо 5% по време на търговията във вторник, достигайки нов рекорден ценови връх малко над 63 000 щатски $.

Това става единствено ден преди акциите на една от най-големите криптоборси Coinbase да бъдат пуснати за търговия на софтуерната фондова борса Nasdaq посредством Първично обществено предложение (ППП или IPO). Решението се смята като огромна победа за бранителите на криптовалутите по света.

Подкрепа за повишаването на водещата цифрова валута биткойн продължава да оказва нейното все по-голямо приемане като инвестиция (финансов актив) и като средство за заплащане.

Редица огромни компании като банката BNY Mellon, компанията за финансови услуги и разплащания Mastercard Inc и американския производител на електрически автомобили Tesla Inc. са измежду тези, които към този момент са възприели криптовалутите като средство за разплащане или за инвестиция.

Драматичното повишаване на криптовалутите през последните месеци се движи и от вложители, търсещи високодоходни активи на фона на ниските лихвени проценти. Въпреки това бруталният ценови напредък на биткойна, който единствено пет години по-рано се търгуваше по няколкостотин $, накара огромните капиталови банки да предизвестяват за умозрителен балон.

Няколко мениджъри на фондове, интервюирани от BofA и Deutsche Bank, обявиха, че биткойнът се намира на " балонна " територия и че те чакат негова внезапна низходяща промяна.

Графика биткойн / щатски $

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР