„Основен акцент в следващите месеци трябва да бъде как да

...
„Основен акцент в следващите месеци трябва да бъде как да
Коментари Харесай

БСП ще настоява да се намали ДДС на електроенергията, основните храни и лекарствата


„ Основен акцент в идващите месеци би трябвало да бъде по какъв начин да създадем по този начин, че хората да минат през зимата допустимо най-леко. Ние желаеме да се понижи Данък добавена стойност на електрическата енергия и природния газ, главните храни и медикаментите от 20% на 9%”. Това разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в „ Денят на живо” по Nova News.

По неговите думи развиването на нуклеарната енергетика и АЕЦ „ Белене” са извънредно значими за Българска социалистическа партия и не подлежат на договаряния.

Вигенин също по този начин предизвести,че не трябва да се вършат прибързани заявки за Република Северна Македония.

„ Предлагаме едно от първите неща, което да направи новото Народно заседание е да удостовери парламентарния консенсус по тематиката за Северна Македония. По този въпрос би трябвало да търсим оптимално необятно съгласиеи взетото решение да регистрира българския народен интерес и историческите реалности”, сподели по тематиката някогашният външен министър.

Той прикани също „ Продължаваме промяната” да спре да номинира министри, „ тъй като скоро ще стигнем стадия, на който бяха Има Такъв Народ в предишния парламент “. Няма логичност от една страна да приказваш, че първо ще приказваш по политики, след което почваш едно след друго да предлагаш имена на министри”. “Ако стъпим на стабилен документ за политиката, не би трябвало съответни имена да са проблем”, добави Вигенин. Той изясни, че финалното решение дали Българска социалистическа партия ше взе участие в държавно управление ще бъде взето от Националният съвет на партията.

Вигенин приветства желанието на „ Продължаваме промяната” диалозите да се водят освен за идващите месеци, а за цялостна политика за идващите 4 години.

Кристиан Вигенин разяснява и подадената оставка на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: „ Това е логически ход, когато партията реализира подобен резултат. Той си има и своите пояснения, само че обстоятелствата са обстоятелства. Това са трети следващи избори тази години, на които понижаваме своя резултат. Трябваше да бъде поета политическата отговорност”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР