Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асанж изпрати писмо до ,

...
Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асанж изпрати писмо до ,
Коментари Харесай

Джулиан Асанж покани Чарлз III да го посети в затвора

Основателят на уеб страницата " Уикилийкс " Джулиан Асанж изпрати писмо до, в което го кани да го посети в лондонския затвор " Белмарш ", където лежи към този момент повече от четири години, до момента в който тече дълготрайно правосъдно оборване против опит за изгонването му в Съединени американски щати, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Асанж беше хвърлен зад решетките, откакто беше изведен от еквадорското посолство в Лондон, където се укриваше, с цел да не бъде екстрадиран в Съединени американски щати. Австралиецът се притеснява, че със стъпването си на американска земя ще получи доживотна присъда поради активността на " Уикилийкс ".

" В този затвор излежават присъди 687 от Вашите верноподаници, поддържайки върха на Англия за страната с най-вече пандизчии в Западна Европа ", съобщи в писмото на Асанж до.

" Както неотдавна съобщи Вашето благородно държавно управление, сега в кралството Ви се прави " най-мащабното разширение на затвори в страната от повече от век ", като съгласно амбициозните Ви планове се чака броят на пандизчиите да нарасне от 82 000 на 106 000 души през идващите четири години. Наистина това е ужасно завещание, уточни още Асандж.

" В качеството си на политически пандизчия, арестуван от Ваше величество от името на обезпокоен задграничен суверен, за мен е чест да обитавам сред стените на тази институция от международна класа. Наистина Вашето кралство няма граници ", добави Асанж.

" По време на визитата ще имате опция да се насладите на кулинарните върхове, които се подготвят за Вашите верноподаници с помощта на обилно отпуснатия бюджет от 2 английски лири дневно ", добави пандизчията в писмото.

" Ако се осмелите да се отправите към дълбините на " Белмарш " ще откриете най-уединеното място сред стените му – здравния център или " пъкълът ", както го назовават настанените в него пациенти. Там ще се възхитите на рационални правила, въведени с оглед сигурността на всички, като да вземем за пример неразрешено е да се играе на шах, само че се позволява доста по-безопасната игра на дама ", зобави Асанж.

Призивите за освобождението на Асанж се чуват все по-често по целия свят, като през вчерашния ден хиляди негови последователи участваха на събития по случай международния ден на свободата на медиите. Те се позоваха на речта на американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в по време на вечеря в Белия дом, проведена за публицисти, в която той сподели, че специалността им не е закононарушение.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР