Основателят на организацията Уикилийкс Джулиан Асанж смята, че ситуацията около

...
Основателят на организацията Уикилийкс Джулиан Асанж смята, че ситуацията около
Коментари Харесай

Асанж: В Каталуния започна първата световна интернет война

Основателят на организацията " Уикилийкс " Джулиан Асанж счита, че обстановката към референдума за самостоятелност на Каталуния може да се дефинира като " първия случай в света на интернет война ", съобщи БГНЕС.

" Първата в света интернет война стартира в Каталуния, където народът и държавното управление употребяват интернет, с цел да провеждат провеждащия се в неделя референдум за самостоятелност, а испанските разследващи служби нападат и замразяват телекомуникационните връзки, осъществявайки цензура над стотици уеб сайтове, протоколи и впрочем ", написа Асанж в " Туитър ".

По-рано той изрази мнение и че протичащото се в испанската самостоятелна област е " най-значимият западен спор сред народ и страна от рухването на Берлинската стена ", осъществен обаче в стила на новия век. А точно - посредством прокси сървъри, VPN (технология за построяването на частни криптирани компютърни мрежи - бел.авт.), миръри, криптирани чатове, интернет наблюдаване, цензура и бот агитация (агитация, осъществявана от роботизиран програмен продукт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР