Основателят на крипто Hex е използвал инвеститорски средства, за да купи черен диамант за 4,3 милиона долара, SEC казва

...
Влиятелят на криптовалута Ричард Харт е измамил инвеститорите с милиони,
Коментари Харесай

Влиятелят на криптовалута Ричард Харт е измамил инвеститорите с милиони, които е получил чрез незаконна продажба на нерегистрирани ценни книжа на крипто активи, които след това е използвал за извършване на екстравагантни покупки, Комисията за ценни книжа и борси твърди.

YouTuber е присвоил най-малко $12 милиона инвеститорски средства, според делото, заведено в понеделник, средства, които той е събрал чрез своите крипто начинания Hex, PulseChain и PulseX – и трите той контролира. След това той похарчи парите за "прекомерни луксозни стоки", включително 555-каратов черен диамант, наречен "Енигмата", на стойност приблизително 4,3 милиона долара, се твърди в иска. Другите му предполагаеми прахосници включват часовник Rolex за 1,38 милиона долара, спортен автомобил McLaren за 534 916 долара и Ferrari Roma за 314 125 долара, според жалбата.

„Искам да бъда най-добрият създател на крипто, който някога е съществувал. Харесва ми да правя – харесва ми да притежавам най-големия диамант в света“, заяви Харт в конференция на Hex от януари 2023 г. (достъпна в YouTube), цитирана от SEC .

пусна Hex, токен, базиран на Etherium, през 2019 г., агресивно рекламирайки потенциала му в канала си в Youtube като „най-ценният актив, който някога е съществувал в историята на човечеството“, се посочва в жалбата.

Той започна да набира средства между юли 2021 г. и април 2022 г. за PulseChain и PulseX, две крипто платформи, които той
„проектира, създаде и поддържа“ и които имат свои собствени токени.< /p>

„Започвайки през декември 2019 г. и продължавайки най-малко през следващите три години, Heart набра повече от 1 милиард долара“, работейки чрез трите субекта на Hex, PulseChain и PulseX, според SEC.

„Въпреки че Харт твърдеше, че тези инвестиции са с неясна цел да подкрепят свободата на словото, той не разкри, че е използвал милиони долари от инвеститорски фондове на PulseChain, за да купува луксозни стоки за себе си“, казаха адвокатите на SEC в делото.

Heart също така прие повече от 2,3 милиона ether токени от декември 2019 г. до ноември 2020 г., на стойност повече от $678 милиона по това време, както е отбелязано в делото. Въпреки това, 94% до 97% от тези токени са били „насочени от Heart или други вътрешни лица“, което им позволява да получат контрол върху голям брой Hex токени, като същевременно „създават погрешно впечатление за значителен обем на търговия и органично търсене“ за токените.

„Сърцето напомпа капацитета на Hex за инвестиционна печалба“, се посочва в съдебния иск.

**[Коментар от Heart?]

Репресии срещу нерегистрирани ценни книжа

SEC също съди Heart за нарушения на регистрацията на ценни книжа. И трите му крипто проекта се считат за нерегистрирани ценни книжа.

Всеки от трите токена е „беше и е ценна книга за крипто активи“, твърдят адвокатите на SEC в делото, което трябваше да бъде регистрирано според делото и следователно „наруши федералните закони за ценни книжа чрез нерегистрирано предлагане и продажба на ценни книжа."

SEC съди Coinbase, докато федералните предприемат репресии срещу криптовалутата SEC съди крипто гиганта Binance, твърдейки, че е управлявал нелегална борса SEC подава обвинения за крипто измами срещу предприемачи и поддръжници на знаменитости Линдзи Лоън, Джейк Пол и други

Регулаторите от SEC предприемат репресии върху криптовалутите след шумните имплозии на крипто борсата FTX и срива на така наречения stablecoin TerraUSA и неговия сестрински токен, luna, миналата година. Председателят на SEC Гари Генслер каза по това време, че вярва, че „по-голямата част“ от близо 10 000 токена на крипто пазара по това време са били ценни книжа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР