Основателят на фирмата за виртуална реалност (VR) Oculus твърди, че

...
Основателят на фирмата за виртуална реалност (VR) Oculus твърди, че
Коментари Харесай

Очила за виртуална реалност могат да убиват хора в реалния живот, ако загинат в игра

Основателят на компанията за виртуална действителност (VR) Oculus твърди, че е проектирал нови очила, които могат да те убият в действителния живот, в случай че умреш във видео игра, заяви " Евронюз ".
Прочетете още
Палмър Лаки сподели, че устройството е въодушевено от Sword Art Online - японската поредност от научно-фантастични романи, в която играчите са хванати в клопката на онлайн ролева игра, където гибелта в играта значи гибел в действителния свят поради специфичния тип VR очила, които играчите носят.

Лаки започва Oculus през 2012 година, само че я продава на Facebook през 2014 година за близо 2 милиарда $.

„ Идеята да обвържеш действителния си живот с виртуалния си аватар постоянно ме е очаровала – мигновено вдигаш залозите до оптималното равнище и принуждаваш хората да премислят радикално метода си на взаимоотношение с виртуалния свят и играчите в него “, съобщи гейминг иноваторът в собствен пост.

„ Само опасността от съществени последици може да накара играта да се почувства същинска за вас и всеки различен в нея “. добави той.

Лъки изясни, че VR устройството има три модула с избухлив заряд, които са свързани към специфичен фотосензор, чиято цел е да засече, по кое време на екрана ще излезне алена светлина, обозначаваща, че играчът е починал. Когато това стане модулите се задействат незабавно, унищожавайки мозъка на лицето, което носи очилата.

През 2001 година арт инсталацията PainStation предлага на феновете на виртуалния пинг понг да преживеят играта по нов метод като усетят болежка, парене и електрошок всякога, когато изтърван топчето.

Същата година компанията Tekken Torture Tournament предлага на 32 участници да играят известната бойна игра за плейстейшън Tekken 3, до момента в който носят шокиращи ремъци за ръката, които ги удрят с мъчителни, само че несмъртоносни електрически удари в сходство с пострадванията, претърпени от екранните им аватари.

Лаки обаче призна, че новата изобретението му не е „ съвършено “.

„ Има голямо многообразие от повреди, които могат да зародят и да убият потребителя в несъответствуващ миг “, сподели той.

" В този миг убийствените слушалки са просто произведение на офис изкуството, заключи той, „ провокиращо размисъл увещание за неразучени пътища в гейминг дизайа “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР