Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин има съучастници в Кремъл.

...
Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин има съучастници в Кремъл.
Коментари Харесай

Алексей Данилов: Пригожин има съучастници в Кремъл, той не взема сам решенията

Основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин има съучастници в Кремъл. Той не е взел независимо решението за опит за прелом в Русия, съобщи УНИАН.

" Пригожин несъмнено има съучастници, които са в Кремъл. Той не взема решения самичък, не взема решение независимо по какъв начин да се развиват процесите. Освен това, в този момент те ще видят по какъв начин ще се развият събитията и чак тогава ще се ангажират оптимално със протичащото се ", споделя Секретарят на Съветът за национална сигурност и защита (СНБО) Алексей Данилов.

Той също по този начин обръща внимание на обстоятелството, че съветските военни не са оказали никаква опозиция на вагнеровците.
" Трябва да кажа, че военните не оказват опозиция на бойците на " Вагнер ", също така локалните поданици им обезпечават вода и храна, и то гратис. Тоест, процесите в Русия набират скорост ", прибавя Данилов.

Според секретаря на СНБО зад Пригожин стоят доста авторитетни хора, с високи чинове и високи постове.

" Сега не бих желал да споделям в ефир кой е - Суровикин или някой различен. Повярвайте ми, Пригожин не може самичък да взема такива решения, той не е самостоятелна фигура. Факт е, че зад него стоят авторитетни хора с високи рангове и високо позиции. Това към този момент не е загадка “, прибавя Алексей Данилов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР