Нова карта разкри горещите точки на азиатските стършели, тъй като

...
Нова карта разкри горещите точки на азиатските стършели, тъй като
Коментари Харесай

Инвазията на азиатските стършели в Обединеното кралство, картографирана като интерактивен инструмент, изброява всички наблюдения в Обединеното кралство - проверете района си

Нова карта разкри горещите точки на азиатските стършели, защото природозащитни групи предизвестяват, че се борят да държат инвазивния тип под надзор.

Това идва, когато британците бяха призовани да рапортуват за всяко наблюдаване на типа, убиващ пчелите, след опасения, че е имало скок в броя, като Обединеното кралство беше очевидец на рекорден брой предходната година. Сега интерактивен инструмент разрешава на членовете на обществеността да видят всички наблюдения, които са докладвани до момента и където гнездата към този момент са били унищожени.

Насекомото може да провокира чувство за ужилване, което се съпоставя с чувството за „ убождане с нажежена игла “ и може да провокира тежки алергични реакции. Експертите по дивата природа също са загрижени, че ще навредят в допълнение на околната среда, в случай че не бъде препоръчана спомагателна поддръжка на групите за запазване.

През 2023 година имаше рекордните 57 доказани наблюдения на азиатски стършели, убиващи пчели, повече от два пъти повече...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР