Основателят и съдружник в Баринг Восток, eдин от най-големите частни

...
Основателят и съдружник в Баринг Восток, eдин от най-големите частни
Коментари Харесай

Русия задържа американец, създал един от най-големите инвестиционни фондове в страната

Основателят и съучастник в " Баринг Восток ", eдин от най-големите частни капиталови фондове в Русия, е арестуван в Москва по съмнение в машинация, сподели представителят на Басманния съд в Москва Юнона Царьова, представена от ТАСС и " Ройтерс ".

Майкъл Колви е жител на Съединените щати. Задържането му е станало в четвъртък и съдът ще реши дали той да остане в ареста. Някои съветски медии пишат, че следствието е за заграбване на 2.5 милиарда рубли (по настоящия курс над 37 млн. долара). Освен Баринг съгласно съветски медии са арестувани и други негови представители.

Според " Интерфакс ", която цитира представители на фонда, дейностите на полицията са свързани със спор за " Восточный банк " - съветска финансова компания, която работи главно в Сибир и Далечния изток и в която " Баринг Восток " има дял от 52.5%. " Комерсант " пък написа, че в банката се води битка за контролния пакет сред " Баринг Восток " и " Финвижън холдингс ", която е благосъстоятелност на Артьом Аветисян - шеф на основана от държавното управление на Русия организация за ограничения в икономическата и обществената сфера.

Съобщение на Московския градски съд, че следствието, поради което Калви е арестуван, е по член от Наказателния кодекс, на който подхожда обвиняването шикалкавене, свършено от проведена група в изключително огромен размер, написа РБК. " Баринг Восток " е фонд, основан през 1994 година и вложил в десетки компании, измежду които най-известна в чужбина е " Яндекс ". Преди да основе фонда, Калви се занимава с капиталови въпроси, свързани с енергийни планове, като специалист в Европейската банка за възобновяване и развиване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР