Осмо чудо на света се появи в Шанхай! В най-големия

...
Осмо чудо на света се появи в Шанхай! В най-големия
Коментари Харесай

Внушителен комплекс в Шанхай пресъздава Висящите градини във Вавилон

Осмо знамение на света се появи в Шанхай! В най-големия град в Китай отвори врати първата част от внушителния комплекс "1000 дървета ", въодушевен от прословутите Висящи градини на Семирамида във Вавилон.

Многофункционалният комплекс "1000 дървета " е впечатляваща същинска атракция, която бе оприличена на едно от седемте чудеса на света поради 1000 дървета, издигащи се по богато осветена стъпаловидна фасада, от които идва и името на зданието.

RT: 1000 Trees / Heatherwick Studio
— ArchiAdvisor (@ArchiAdvisor)

Мащабната архитектурна комбинация е дело на екип архитекти от английското Heatherwick Studio и се намира в района на градския парк, край речния залив Крийк Суджоу, и е построен на територията на някогашна мелница за брашно.

Основният признак на новия китайски комплек са колоните със седемдесет типа дървета, които ще се поливат автоматизирано. Те са композиция от широколистни, вечнозелени и цъфтящи типове и шубраци.

Heatherwick Studio inaugura la primera fase del proyecto '1000 Árboles' en Shanghai.
El diseño tiene columnas estructurales que rematan con una gran maceta con un árbol convirtiéndose en la principal característica del proyecto.

Via
— aggregatte (@aggregatte)
На по-ниските равнища на постройката са посадени цветя, които основават тип на планински скат, изменящ цветовете си по отношение на сезоните. В зеления дизайни ще бъдат включени общо 250 хиляди растения.

Създателите на плана изясняват, че дърветата и останалата растителност играят роля освен на естествени пречистватели на въздуха, само че и понижават междинните температури в региона с няколко градуса.

В окончателния си тип, който по проект би трябвало да бъде приключен през 2024 година, комплексът ще се простира на 300 хиляди квадратни метра, като с изключение на жилищни площи, постройката ще включва и магазини, кафенета, заведения за хранене, галерии, музеи, кино. Ще бъде построен и първокласен хотел с 280 стаи с голям басейн с панорама към реката.

На равнищата на долните етажи са планувани пешеходни алеи за разходка измежду красивата растителност. Една от фасадите на постройката пък е украсена с рисунките на няколко известни улични художници, предава "Дейли мейл ".

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР