Осмият кръг в Бундеслигата започна с драматична победа на Щутгарт

...
Осмият кръг в Бундеслигата започна с драматична победа на Щутгарт
Коментари Харесай

Драма и победа в последната минута за Щутгарт

Осмият кръг в Бундеслигата стартира с трагична победа на Щутгарт с 2:1 над закъсалия Кьолн. Успехът за „ швабите” фактически бе доста сложен като пристигна с попадение в самия завършек на добавеното време.

Като цяло дуелът бе доста забавен, с положения пред двете порти като „ козлите” можеха да открият посредством Симон Цолер и Матиас Леман.

Вместо това обаче първият гол бе за домакините. Той падна в 38-ата минута и бе плод на отлична отборна офанзива. Тероде доста майсторски изведе Анастасиос Донис, който се пребори в наказателното поле и осъществя около Тимо Хорн.

Гостите изравниха в 77-ата минута, когато Доминик Хайнц получи пас от Цолер и от границата на наказателното поле насочи ослепителен изстрел в горния ляв ъгъл като не остави никакви шансове нa Рон-Роберт Цийлер.

Щутгарт обаче не престана да търси триумфа и той пристигна в четвъртата минута на добавеното време. Аколо проби отдясно в наказателното поле и откри добра позиция, от която да стреля, топката мина през краката на двама бранители в алено като подъл рикошет я направи неспасяема за Хорн.

Още в ответната офанзива „ козлите” имаха превъзходен късмет за равнене, само че това не се случи. Така Кьолн остава на последното място с актив от едвам една точка. Щутгарт пък е 10-и с 10 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР