Осмият конкурс Най-зелените компании в България, организиран от b2b Media,

...
Осмият конкурс Най-зелените компании в България, организиран от b2b Media,
Коментари Харесай

Първо място за „Софийска вода“ в националния конкурс „Най-зелените компании на България


Осмият конкурс " Най-зелените компании в България ", проведен от b2b Media, донесе извънредно самопризнание за " Софийска вода " АД като част от групата Веолия. Дружеството се подреди преди всичко в осмото издание на състезанието в раздел " Енергетика и воден бранш ", а в същото време бе отличена и със специфична премия за зелена инвестиция.

При приемането на премията Изпълнителният шеф на " Софийска вода " Арно Валто съобщи, че наградата е самопризнание за напъните на екипа на сдружението да трансформира компанията в настоящ образец за кръгова стопанска система, която е на път да направи ВиК оператора на София енергийно самостоятелен.

Пречиствателната станция за отпадъчни води край Кубратово създава зелена сила, задоволителна за облекчаване на личните й енергийни потребности и още 24 на 100 от създаваната електрическа енергия отива на пазара за зелен (от възобновими източници) ток. Освен пречистените битови води на столицата, които се връщат с тествано качество назад в природата, над 100 000 тона карбонови излъчвания годишно не се изпускат в атмосферата, с помощта на това произвеждане. Отделно утайките се употребяват за тор в селското стопанство.

Категориите в състезанието " Най-зелените компании на България " са общо 14, единият приз от които бе присъден на " Софийска вода " АД. Компанията бе и измежду 33-те отличени планове за зелените вложения, които е направила. Националният конкурс се организира взаимно с Министерството на околната среда и водите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР