Осигуряването в бюджета за 2021 г. на 10 процента увеличение

...
Осигуряването в бюджета за 2021 г. на 10 процента увеличение
Коментари Харесай

Каракачанов амбициран да завърши до края на мандата си три проекта за Българската армия

Осигуряването в бюджета за 2021 година на 10 % нарастване на заплатите на военнослужещите и приключването на още два плана са трите цели до края на мандата. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността в Долна Митрополия, където взе участие в обред за полагане на военна клетва на първокурсниците във Висшето военновъздушно учебно заведение /ВВВУ/ "Георги Бенковски ".

Министърът, разясни, че счита до март следващата година да завърши планът за Военноморските сили с корабите, който по думите му "буквално е пред сключване ", както и планът за Сухопътните войски, "който е малко по-назад ".

Каракачанов разяснява и възобновяване на ВВВУ. Двадесет и две години тук не е полагана военна клетва, тъй като преди да бъде закрито ВВВУ, имаше два нулеви випуска - тогава съкращаваха, рязаха, унищожаваха, посочи той. "Хубаво е, когато виждаш, че нещо, което е имало славна история, се възвръща. Надявам се управлението на учебното заведение за няколко години да го изведе на тези висоти, които имаше преди да бъде закрито. То е познато в цяла Европа, тъй като е давало фрагменти освен на българската авиация, само че и на доста самолетни компании по света. Идеята е да се възвърне и гражданският профил ", добави той. Каракачанов уточни, че по искане на Министерството на защитата община Плевен към този момент е предоставила една постройка на бивше учебно заведение, в която ще бъде настанен един от факултетите на ВВВУ. Идеята е да бъде възобновено образованието и на цивилни фрагменти, акцентира той.

На въпрос вицепремиерът разясни, че с приемането на закона за доброволната военна работа една от концепциите е освен да се обучат тези, които желаят да получат сходна подготовка, само че по този метод да се запълва запасът. "Първа стъпка е възобновяване на доброволната военна работа, само че не преставам да съм уверен, че проблемите с защитата на страната можем да ги решим единствено и само когато един ден бъде възобновена наборната наложителна военна работа, по този начин, както е в доста европейски страни ", означи Каракачанов.

Помолен да разяснява напрежението сред Азербайджан и Армения, той съобщи, че това би трябвало да ни тормози, тъй като е доста близо до нашия район, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР