Още в първия си работен ден възложих да се работи

...
Още в първия си работен ден възложих да се работи
Коментари Харесай

Гроздан Караджов обещава 100% обновяване на пътищата за четири години

Още в първия си работен ден разпоредих да се работи върху четиригодишна стратегия за изцяло 100% възобновяване на пътищата, тъй че да бъдат в положение, каквото сме виждали в Централна, а за какво не и в Западна Европа. Това разгласи районният министър Гроздан Караджов по Нова ТВ.

Той акцентира, че приоритет ще е качество на пътното платно, качество на отводняването и най-много на маркировката, мантинелите и знаците. " Така че те да се виждат и по този метод да спасим животите. Наскоро имахме подобен отрицателен образец с тежката злополуката на „ Струма”. Това считам, че в четиригодишен мандат може да се оправи ", уточни Караджов.

Приоритет за новата власт е и автомагистрала " Хемус ". Три от лотовете ще се довършат до април. Завършването ѝ обаче ще е една от най-сложните задания пред екипа му, счита вицепремиерът.

„ Хемус” е различен образец за това по какъв начин не би трябвало да се строи. Не единствено автомагистрала, а даже и пристройка към къща. Две трети от лотовете са без строителни разрешителни, дори и каквото е осъществено по тях - е меко казано нелегално строителство. И този юридически проблем би трябвало да бъде развързан ", разяснява Караджов.

" Повечето пътища в България са под всякаква рецензия и е доста мъчно страната да изиска сериозна такса на тол километър за сходна липса на качество на пътя. Нашата тактика отсега нататък ще бъде да ремонтираме пътищата и върху тези новоремонтирани сектори да се заплаща тол такса на увеличени километри, да се доближи до 20 000 километра пътна мрежа, за която да се дължи тол такса. Освен това, ще създадем подробен разбор дали няма пробойни, от които тол такси да изтичат в джобове, вместо в бюджета. Така че това е първото, което ще създадем, а след това стратегически ще променим и тол системата да събира пари на почтен принцип ", сподели още Гроздан Караджов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР