Още в първите часове като президент предложи законопроект, който засяга

...
Още в първите часове като президент предложи законопроект, който засяга
Коментари Харесай

Байдън с предложение: Всички нелегални емигранти до 8 години да получат зелена карта

Още в първите часове като президент предложи законопроект, който визира десетки хиляди българи в Съединени американски щати. Проектът е обвързван с емиграцията и дава опция в границите на 8 години всички, които към 1 януари 2021 година са били незаконно на американска територия, да получат зелена карта, оповестява Bg-voice.
Това визира 11 милиона души, които нямат статут на непрекъснато пребиваващи. Сред тях са доста българи, които няма да треперят, че могат да бъдат депортирани.
 Джо Байдън смени шефа на организацията, стояща зад Свободна Европа Джо Байдън смени шефа на организацията, стояща зад " Свободна Европа "
Белият дом назначи един от шефовете на Гласът на Америка  за краткотраен началник на Американската организация за световни медии, к...
Още с влизането си в Овалния кабинет новият президент подписа 17 изпълнителни заповеди, меморандуми и манифести, свързани с анулация на политики на предшественика си Тръмп, написа вестник “Ню Йорк таймс ”. Едната заповед визира отбраната на младите имигранти, пристигнали в Съединени американски щати като деца - така наречен мечтатели. С нея Конгресът е свикан да одобри законодателство, което да реши статута на незаконно пребиваващите в страната от години. Байдън подвигна и възбраната на Тръмп за пътувания до Съединени американски щати на жители от страни с преобладаващо мюсюлманско население. Спряно беше строителството на стената с Мексико и е анулирано националното изключително състояние, което позволяваше на Тръмп да пренасочва милиарди долари за построяването ѝ.
Новият собственик на Белия дон подписа писма за завръщане в Парижкото съглашение и СЗО - на процедура това ще се случи в 30-дневен период. Според Би Би Си следва Байдън да подпише още 10 документа, свързани с разрешаването на рецесията с пандемията. Чрез тях имунизирането би трябвало да бъде ускорено, тестването на популацията - увеличено, ще се засилва производството на средства за отбрана като маски. Целта е 100 млн. души да бъдат ваксинирани до края на април и след 100 дни децата да могат да тръгнат умерено на учебно заведение. На щатско и локално равнище ще бъдат отпуснати повече средства за битка с пандемията. Носенето на маски и спазването на отдалеченост става наложително за всички държавни институции.
Междувременно Сенатът утвърди препоръчаната от Байдън за шеф на Националното разузнаване Аврил Хейнс - първата жена, която ще командва американските шпиони. Тя беше заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ от 2013 до 2015 година и заместник-съветник по националната сигурност при президента Барак Обама.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР