Още в началото на август цената на хляба в България

...
Още в началото на август цената на хляба в България
Коментари Харесай

Лидерът на КНСБ: Годишната инфлация ще доближи 20 процента frognews.bg

Още при започване на август цената на хляба в България може да се усили, защото за производството му ще бъде употребена два пъти по-скъпа годишна продукция пшеница - това съобщи още президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той дефинира като незадоволително ефикасна мярката по унищожаване на Данък добавена стойност на хляба, защото съгласно инспекция на синдикалната организация в регионалните градове цената на насъщния е спаднала с едвам от 2 до 6%.

Според Димитров, представен от БНР, годишната инфлация у нас ще приближи 20 на 100: " Ще приближи 20% до края на годината, формалната инфлация, а тази, която всички ние използваме, по последните данни, които имаме на годишна база, на 20-те артикули и услуги, които употребяваме, 45-46% повишаване има на тази дребна кошничка за година обратно “.

Заради растящите енергийни разноски Пламен Димитров предвижда нова актуализация на бюджета през есента. Той съобщи че до края на годината минималната заплата у нас би трябвало да се усили до 800 лева Президентът на КНСБ предизвести още, че към този момент има индикации за развиване на световна криза.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР