Още в началото казах на партиите: това е част от

...
Още в началото казах на партиите: това е част от
Коментари Харесай

Васил Терзиев: За 4 години можем да изградим 30 нови детски заведения в София

Още първоначално споделих на партиите: това е част от моето минало. Аз няма от какво да се срамя. Родителите ми не са били герои на престъпния преход, не са част от икономическите структури, не са се занимавали с политика, държавна администрация. Те бяха част от прехода. Това сподели претендентът за кмет на София, повдигнат от ПП-ДБ и „ Спаси София ", Васил Терзиев в предаването „ 120 минути " по бТВ във връзка предишното на фамилията му, което е обвързвано със структурите на „ Държавна сигурност ".

Той съобщи, че е очаквал тази тематика да стане мотив за офанзиви против него.

„ Изживял съм прехода като доста други деца. Не съм се чувствал специфичен, редейки се на опашка в 5:30 часа сутринта, с цел да може баба ми да застъпи и аз да ида на учебно заведение. Спомням си по какъв начин всеки един от нас го беше боязън да се прибере от учебно заведение, тъй като могат да му вземат якето. Спомням си битката на родителите ми да намерят своето място. Баща ми, който имаше 5 $ заплата по време на хиперинфлацията. Опитът му да прави частен бизнес и неуспехите и разбирането, че това може би да не е неговото занятие. Спомням си по какъв начин съм си изкарвал оценките и по какъв начин самичък би трябвало да ковеш ориста си ", уточни той.

Васил Терзиев съобщи, че схваща какъв брой настояща и мъчителна е тематиката и през днешния ден. И добави, че се радва, че неговата кандидатура е станала мотив този диалог да бъде издигнат още веднъж. Закон за лустрацията е нещо, което са създали всички някогашни руски страни, с изключение на България. „ Продължаваме да отваряме вратата изборно, когато би трябвало, с цел да може да се шантажират избрани хора. Трябва да се одобри Закон за лустрацията, да има отворен достъп до тези досиета и да се криминализира появяването на информация от досиета, която я няма в архива, с цел да се спре с всички тези измами и изнасяне на досиета, които се употребяват за шантаж ", безапелационен бе той.

Освен Закона за лустрацията, би трябвало да бъде основан и музей за комунистическия режим, където да се описват историите и хората да знаят какво се е случило на потърпевшите и историята в никакъв случай да не се повтаря. „ Ти би трябвало да схванеш историята, да я приемеш и да вървиш напред. Необходимо е да се осъзнае и направи. Болката на хората и всичко, което им е породено - никой не се е извинил. Аз желая да се извиня. Да дам едно начало като потомък на хора, които са били от тези структури ", акцентира той.

Бързи решения на казуса с ремонтите на тротоарите в столицата няма, съобщи Терзиев. В момента Столична община работи по стратегия със 140 милиона лв., само че с цел да бъде решен казусът трайно, е нужен към 1 милиард лв.. „ Това, което се прави, би трябвало да се прави с качество, с цел да не се постанова ремонт след две-три години ", акцентира той.

Според него казусът с неналичието на детски градини може да бъде позволен за четири години с построяването на 30 нови детски заведения.

„ Имаме проект. Това е едно от нещата, за които съм поел ангажимент и в границите на четири години това ще бъде спре да бъде тематика за софиянци. Не мога да приема, че може да се застрои един квартал за четири години, а ние не можем да построим 30 детски градини. Има принадлежности - от разширение до отчуждаване на терени. Има интерес и от частни вложители и би трябвало да им се помогне, с цел да се осъществят ", сподели още той.

Той акцентира, че общината е можела да отчужди тези парцели при доста по-благоприятни условия, само че не е направила нищо в последното десетилетие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР