Още три пратки заразено със салмонела месо от Полша са

...
Още три пратки заразено със салмонела месо от Полша са
Коментари Харесай

Пиле с вкус на салмонела: Откриха още заразено месо от Полша

Още три колета инфектирано със салмонела месо от Полша са били открити от Българската организация по сигурност на храните. Цялото количество е 37 150 кг. охладено цяло пиле и 12 900 кг. охладено пилешко бутче. Месото е сложено под възбрана и не е позволено търгуването му на българския пазар.
Месото е конфискувано след инспекция на Агенцията, а засилените ограничения са по отношение на големите количества месо, влезнали в страната ни при започване на декември предходната година. Припомняме, че тогава в България бяха засечени над 500 тона инфектирано със салмонела месо, само че от земеделското министерство увериха, че продуктът не е достигнал крайния консуматор.

Новата порция инфектирано със салмонела месо е било арестувано. Заразата е от вариант, който не е патологичен за човешкия организъм, оповестяват от БАБХ. Това значи, че не може да докара до поява на болести.

Изготвена е нотификация по системата за бързо съобщаване на храни и фуражи (RASFF) за известяван на полските способени управляващи за откритото замърсяване, показва се още в известието на Агенцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР