Още три дни ще почиват учениците в Първомай след края

...
Още три дни ще почиват учениците в Първомай след края
Коментари Харесай

Още 3 дни ваканция за учениците от Първомай

Още три дни ще почиват учениците в Първомай след края на изключителната междусрочна почивка. Вместо да се върнат на занятия на следващия ден, това ще стане на 10 февруари, четвъртък. Причината е, че кметът на общината разгласи дните 7, 8 и 9 февруари за неучебни.

Нормативната уредба разрешава на кметовете да дават 3 дни почивка и преди те всеобщо използваха тази опция при грипните талази. Сега по този метод Първомай отсрочва връщането на учебно заведение в условия на коронавирус пандемия.

Съгласно заповед на шефа на РЗИ - Пловдив, на 10 и 11 февруари учениците от 7., 10. и 12. клас в Пъвомай ще учат от разстояние в електронна среда, а другите - присъствено.

Във всички останали общини от Пловдивска област от на следващия ден до края на седмицата е в действие ротация, като учениците от 7., 10. и 12. клас учат онлайн, а начален стадий, 5., 6., 8., 9. и 11. клас са присъствено. Областният действен щаб взе това решение на 3 февруари, в съгласие със заповед на РЗИ и с основния държавен здравен контрольор. То е в сходство с стадий 3 от Националния действен проект за деяние в условия на коронавирус пандемия.

Дали ротацията да продължи и след 13 февруари ще зависи от епидемиологичната обстановка през идната седмица. Задължително условие при въртенето е едни и същи класове да са онлайн не повече от 5 следващи дни.

Възобновяването на присъствените занятия от през днешния ден става с еднократно проучване за коронавирус в учебно заведение с щадящи слюнчести проби за паралелките, в които има единодушие на 30% от родителите.

Снимка: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР