Още тази нощ от северозапад ще започнат валежи, които до

...
Още тази нощ от северозапад ще започнат валежи, които до
Коментари Харесай

След лекото затопляне отново вятър и дъжд

Още тази нощ от северозапад ще стартират превалявания , които до сутринта ще обзет и източните региони. В събота ще вали, основно в Централна и Източна България. Ще се усили вятърът от северозапад-север . Ще е сдържан, в Дунавската низина и по долината на Струма - краткотрайно мощен.

След обяд над северозападните региони облачността ще се раздра . Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса , по Черноморието - до 12 градуса. Максималните стойности ще доближат сред 10 и 15 градуса.

Жълт код е разгласен за четири области в Западна България поради предстоящ мощен вятър . Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана и Враца в северната част и за област Благоевград на юг. В тези региони ще  духа мощен северозападен вятър с пориви до 20-22 м/сек, предизвестяват синоптиците.
 
На изток пък още веднъж ще има значителни превалявания от дъжд . Жълт сигнален код е въведен за 12 области - Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали . В тези региони през идващото денонощие се чакат превалявания с количества до 15-20 л/кв.м. За областите Бургас и Ямбол метеоролозите сигнализират плануваните количества да се наблюдават с нараснало внимание, поради преовлажнената земна повърхнина след изобилните превалявания от началото на тази седмица.
 
 Национален институт по метеорология и хидрология п Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане малко по-ниско от междинното за октомври.

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд , над 1700-1800 м - от сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 5 градуса, на 2000 м – към минус 1 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР