Още смърт и разрушения в Украйна на днешния Великден. В

...
Още смърт и разрушения в Украйна на днешния Великден. В
Коментари Харесай

Зеленски моли Ердоган да се намеси, за да спаси хората в Мариупол

Още гибел и опустошения в Украйна на днешния Великден. В очакване на американския боен министър и държавния секретар на Съединени американски щати в Киев, украинският президент Володимир Зеленски телефонира на турския си сътрудник Реджеп Ердоган и го помоли да се намеси, с цел да избави мирното население в Мариупол, заяви БНР.

Според украинската страна съветските войски не престават да нанасят въздушни и артилерийски удари по последния бастион на бранителите в Мариупол - завода " Азовстал ", където се укриват и към хиляда цивилни.

Руската страна твърди, че нанася удари единствено по военни цели.

В диалога си с Ердоган Зеленски е подчертал нуждата от неотложно извеждане на цивилните, както и от замяна на блокираните войски. Турският президент е изразил подготвеност да се застъпи за украинците пред Москва.

Преди малко от Киев предложиха директни договаряния с Русия за преустановяване на огъня и определяне на по-продължителни филантропични коридори от Мариупол.

Освен в Мариупол, боевете не престават и в Донецка и Луганска област. Според английското военно разузнаване през изтичащата седмица съветските войски са постигнали прочут прогрес, само че с цената на обилни загуби. Към днешна дата Харков остава отчасти блокиран. Руското министерство на защитата оповестява за ракетни и артилерийски удари по украинските войски западно и южно от Изюм.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР