Още шест футболни клубове в Италия ще трябва да отговарят

...
Още шест футболни клубове в Италия ще трябва да отговарят
Коментари Харесай

Още шест в клуба в Италия са заплашени от санкции като "Ювентус"

Още шест футболни клубове в Италия ще би трябвало да дават отговор на въпроси на прокуратурата след глобите наложени на " Ювентус ". Като част от следствието " Призма " клубът от Торино беше осъден с от актива му.

Това се случи поради счетоводни измами, завишаване на трансферните суми на играчи.

Вестник " Кориере каузи Сера " оповестява детайлности по какъв начин прокуратурата в Торино е препратила документи към шест други прокуратури в страната. Тези документи съдържат детайлности за хипотетични подозрителни покупко-продажби, които " Ювентус " е направил с " Аталанта ", " Болоня ", " Каляри ", " Сампдория ", " Сасуоло " и " Удинезе ".

Съобщава се за четири покупко-продажби сред " Ювентус " и " Аталанта ". Оповестени са клаузи за откупуване на Кристиан Ромеро на стойност 3 млн. евро, Матия Калдара 3.5 млн. евро, по-късно Федерико Матиело и Симоне Мураторе, всеки от които има уговорка за откупуване на стойност 4 млн. евро.

Стенограма от подслушване, оповестен от уеб страницата calciomercato.com, демонстрира, че шефът на " Аталанта " Лука Перкаси също е знаел за рисковете от тези съглашения. " Никога няма да мога да извадя това писмо " - споделя той на Фабио Паратичи, шеф на " Ювентус " по това време, - " тъй като в случай че отидем в съда, ще излезе, че съм направил подправено счетоводство ".

Междувременно присъединяване на " Каляри " е концентрирано към договорката, при която Алберто Чери минава от " Ювентус " в Сардиния, в началото чартърен за 1 млн. евро, а по-късно през юли 2019 година минава за непрекъснато за 9 млн. евро.

Тогава " Ювентус " записва финансови облаги в размер на към 8 млн. евро, само че в имейл от юли 2018 година се твърди, че клубът има неоповестена алтернатива за назад изкупуване на 26-годишния Чери.

В резултат на следствието против " Ювентус " управлението на клуба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР