Още при следващата мисия на Dragon до МКС ще може

...
Още при следващата мисия на Dragon до МКС ще може
Коментари Харесай

NASA ще разреши използването на вече летяла ракета до МКС

Още при идната задача на Dragon до МКС ще може да се употребява изстрелвана преди този момент първа степен. Space News заяви, че NASA най-вероятно ще стане покровител на тази концепция и това ще бъде дефинитивно самопризнание на концепцията на Мъск за наново потребление на ракетите.
В края на предходната седмица NASA организира конференция, на която сподели, че има намерение да употребява към този момент летял бустер. Мениджър на организацията съобщи, че към сегашния миг потреблението на към този момент употребена първа степен е за предпочитане.

NASA добави, че е на крайния стадий на претегляне на всички За и Против. Повечето обзори на галактическата организация към този момент са отдадени на SpaceX. И в случай че бъде взето дефинитивно решение за потреблението на към този момент летял ускорител, на процедура обезпечено с това ще се заеме компанията на Илън Мъск. Изстрелването е планувано за 4 декември и до тогава окончателното решение би трябвало да бъде взето – нова ракета или към този момент употребена.

Ако NASA каже “да”, то 2017 година ще стане за SpaceX сполучлива във всички посоки. След последното сполучливо изстрелване на Falcon 9 и сполучливо кацане на бустера, SpaceX стана международен водач в това направление. А доверието на NASA е значимо за компанията. Именно на повторното потребление на ракетите се базира целия бизнес модел на SpaceX.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР