Още през октомври, в базата данни на Geekbench се появи

...
Още през октомври, в базата данни на Geekbench се появи
Коментари Харесай

Google Rammus – Android-устройство с Intel Core i7 процесор

Още през октомври, в базата данни на Geekbench се появи загадъчно устройство на Гугъл, наречено „Rammus“ (най-вероятно кодовото име). То е снабдено с процесор Intel Core M3, което накара всички да повярват, че това е таблет от калибъра на Pixel Slate. Колкото и да е необичайно, тестовото устройство е посочено като работещо под ръководството на Android 7 Nougat (когато най-новата версия е Android 9 Pie). Още по-любопитно — Pixel Slate ще бъде пуснат напълно скоро, тъй че за какво Гугъл тества още един подобен първообраз?
Предполагаше се, че това може да бъде остарял първообраз, който по някакъв метод е попаднал в Geekbench. Rammus обаче на никое място не се е появявал и До през днешния ден.

Сега обаче в Geekbench се появиха две версии на Гугъл Rammus — едната е получила същия остарял Core M3, а другият — доста по-мощния процесор Intel Core i7 с тактова периодичност от 4,2 Ghz. Учудващото е, че и двата модела работят под ръководството на Android 9 Pie.



Защо машини с хардуер, предопределен за ноутбуци, получават мобилен програмен продукт, когато таблетите Pixel Slate и преносимите компютри Pixelbook работят с Chrome OS? Всичко това навежда на мисълта, че тези прототипи са предопределени за стартиране на Fuchsia OS.

Слуховете за новата операционна система на Гугъл се появиха от дълго време. Към момента ние я знаем под името Fuchsia и това евентуално е комбинацията от Chrome OS и Android. С една дума — това е операционна система, която може да работи в настолна среда за ноутбуци или хибриден таблет и вярно да се мащабира на екраните на смарт телефоните. Освен това, тя ще е изцяло съвместима с всяко Android-приложение.



Съобщава се, че в дълготраен проект, Fuchsia изцяло ще размени Android-смартфоните, като дава на потребителите единна операционна система за смарт телефони, таблети и ноутбуци. Този опит на Гугъл е доста сходен на Windows 10 и неговата мобилна версия, която желаеха да осъществят от Microsoft. Но компанията се отдръпна от пазара на мобилните телефони, преди да успее да реализира триумф в бизнеса.

Гугъл омаловажиха слуховете за Fuchsia OS, заявявайки, че не е решено дали тя ще размени Android или не, а просто работи върху операционна система, която тества. Но това не е дребен тест — екип от над 100 души работят старателно над новия програмен продукт.

Да се върнем към тестванията, които видяхме. Android устройството с Intel Core i7 и 8GB оперативна памет наподобява съмнително. Едно и също кодово име, което работи с разнообразни версии на Android, наподобява още по-странно. Може ли Rammus да се трансформира в място за тестване на Гугъл Fuchsia? Това би обяснило, за какво той работи с разнообразни версии на Android. Google може да възнамерява първото устройство да е с Fuchsia, което ще бъде хибриден ноутбук и таблет, като Pixel Slate.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР