Още през 2018 г. президентът Доналд Тръмп бе предявил амбиции

...
Още през 2018 г. президентът Доналд Тръмп бе предявил амбиции
Коментари Харесай

Тръмп иска пълен контрол над 5G мрежата в САЩ


Още през 2018 година президентът Доналд Тръмп бе предявил упоритости към 5G мрежата в Съединени американски щати, когато предложи държавното управление да даде цялото ново съоръжение, належащо за поддръжката на 5G интернет.

Тогава желанието му бе посрещнато с бурни несъгласия от доста звена, само че по всичко проличава, че президентът не се е отказал от задачата си.

Politico написа, че неотдавна Доналд Тръмп е съобщил, че има намерение да предложи държавен надзор над 5G мрежата като част от манифестото си за изборите следващата година.

Идеята е, че сходна самодейност би осигурила нужната инфраструктура за супер бърз интернет в отдалечени и откъснати селски райони, където все още съвсем няма достъп до мрежата.
 Как 5G интернетът ще промени живота
Как 5G интернетът ще промени живота

Следващото " огромно нещо " в технологиите

Отбелязва се също, че сходна държавна самодейност би понижила разноските и осезаемо би нараснала достъпа до интернет за цялата страна.

Newsweek и Polictico oбаче оповестяват, че концепцията на Тръмп е напълно друга. Крайната цел на президента е да противодейства на доминирането на Китай в областта на 5G технологиите.

Както добре знаем, китайското държавно управление има голям надзор над развиването и използването на каквито и да е интернет услуги на територията на азиатската страна, и надлежно има независимост да употребява мрежата, както реши за добре.

Не виждаме по какъв начин сходен проект би могъл да се реализира в Съединени американски щати, където инфраструктурата е разпределена сред големи компании за десетки милиарди долари.
 Huawei Mate X, Samsung Galaxy Fold и какво ни предлага вторият сгъваем 5G телефон
Huawei сподели съперника на Samsung Galaxy Fold

Вече имаме състезание и при сгъваемите телефони
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР