Още повече, че неговият мандат като председател изтича в края

...
Още повече, че неговият мандат като председател изтича в края
Коментари Харесай

Вътрешен преврат сваля Борисов както Тодор Живков, трима искат шефския стол в ГЕРБ

Още повече, че неговият мандат като ръководител изтича в края на годината. Те били безапелационни, че някогашният министър председател е захласнат от настоящия държавен глава Румен Радев и омразата му към него към този момент е в стадия злоба. Затова и държанието му станало деструктивно, а изявленията му излъчват настъпателност, кометираха още източниците ни от партията. Според тях Борисов би трябвало да си тръгне, до момента в който неуспехът му не е станал злополука. Сценарият щял да наподобява на десетоноемврийското събаряне на Тодор Живков с благодарствени думи от негови фрагменти.

Освен това от ден на ден гербаджии считат, че Радев има действителни шансове да завоюва напреварата за „ Дондуков “ 2, което за него ще е втори мандат, само че за Борисов ще е голям пестник, а ГЕРБ ще изпадне в ням коловоз.

Вече се оформя и болшинство, което поддържа концепцията Томислав Дончев да заеме лидерската позиция. Смята се, че той най-добре би се справил в новата обстановка с укрепването на структурите в страната, които са много разколебани след зашеметяващите данни за корупция по време на Борисовото ръководство. Много от хората не желаят да бъдат свързвани с грабежа на десетки милиарди, тъй като нито са взели участие и даже не са знаели какво става.

Другият съперник за стола на Борисов – Даниел Митов, нямал шансове в конкуренция с Дончев. Той не се употребил с доверието на гербаджии още от привличането му в партията и спускането му за народен представител, а след това и като претендент за министър-председател.

Амбиции към поста имала и Десислава Атанасова, която считала, че тя е мотора на парламентарната група и нейни били тактиката и тактиката на държание на депутатите.

Верни на Борисов висши фрагменти обаче твърдо стояли зад това той да води партията и отсега нататък. Между тях се откроявали Ангелина Ангелкова, която представлявала ползите на известна формация, Цвета Караянчева, която изпадна от Народното събрание и се надява на Борисов да я върне в играта, Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов и още неколцина.

Преобладавали от ден на ден новаторски настроените, които виждали, че с Борисов партията няма бъдеще. Очаква се в околните седмици да се задействат процеси на смяна и възобновяване на втората по брой депутати в Народно събрание политическа мощ. Демонстрацията на единодушие била единствено за пред обществото и медиите, само че в действителност процесите на вътрешни съмнения и неодобрение в партията се знаели от дълго време, само че за тях било категорично неразрешено да се загатва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР