Още повече, че американците пробутват на на украинците далеч не

...
Още повече, че американците пробутват на на украинците далеч не
Коментари Харесай

Huanqiu Shibao: Пентагонът няма да може да промени ситуацията в Украйна

Още повече, че американците пробутват на на украинците надалеч не модерни оръжия.

„ Държавният департамент и Министерството на защитата на Съединени американски щати оповестиха на 19 август нов пакет от военна помощ за Украйна, който ще включва огромен брой муниции за ракетните системи за залпов огън (MLRS) HIMARS, противотанкови системи и муниции, радарни ракети и разследващи дронове. Някои от тези въоръжения ще бъдат предоставени за първи път. Американските медии оповестяват, че това е 19-ата " военна помощ ", предоставена от Съединени американски щати на Украйна през последната година,

- оповестява китайският ежедневник Huanqiu Shibao /„ Хуанцю Шибао “/.

Новият пакет от помощ се прави оценка на 775 милиона $, според информацията от формалния уеб страница на Държавния департамент на Съединени американски щати, и включва спомагателни снаряди за високомобилните ракетни системи за залпов огън HIMARS.

Както отбелязва Хуанцю Шибао, това е след по-малко от три седмици, откогато Пентагонът разгласи предходния пакет от военна помощ на стойност от 1 милиард $ за Киев,. Така общо от януари 2021 година Съединените щати са изпратили в Украйна оръжия на стойност над 10 милиарда $.

Изданието напомня, че американски публични лица неведнъж са заявявали, че ето, доставката на следващата оръжейна система, получена от Киев този път, несъмнено ще промени „ разпоредбите на играта “ и ще подсигурява триумфа на украинската войска на фронта.

Но по някаква причина украинските високопоставени чиновници не имат вяра мощно в това, защото те не стопират да приканват всички западни страни да им доставят още повече оръжия, по-специално в Киев желаят да получат тактически земя-земя балистични ракети (ATACMS), чийто оптимален обхват е 300 километра. Въпреки това Западът и по-специално Белият дом към момента отхвърлят да дават на Украйна оръжейни системи с по-голям обхват, макар уговорката на Киев да не употребява тези оръжия за нахлуване на съветска територия, отбелязва Хуанцю Шибао и дава цялостен лист на американските оръжия,

По думите на китайския боен специалист Джан Сюефън този значителен лист с военна помощ включва доста оръжия, които от дълго време към този момент не могат да се одобряват като модерни.

„ От някои въоръжения, които нормално се приготвят за извеждане от употреба, Съединените щати под егидата на „ военна помощ “ съумяват да се отърват, като ги дават на други страни, в тази ситуация в Украйна. Например противотанковата ракета TOW, която американските военни са присъединили в листата за очистване напълно не от през вчерашния ден.

Армията на Съединени американски щати се превъоръжава през 90-те години на предишния век, заменяйки TOW с противотанковите ракети Javelin. Изявлението, че тези ракети ще бъдат предоставени на Украйна за първи път, допуска, че броят на Javelin е бил непълен и TOW ще бъдат изпратени за „ отплата “,

- допуска специалиста на " Huanqiu shibao ".

Същото важи и за 105 mm гаубици от серията M119 - трансформация на английската гаубица L119 Light Gun, която влезе на въоръжение в английската войска през 70-те години на предишния век - оръжие с ниска мощ, което не съставлява никаква заплаха за съветска войска. Няма подозрение, че следващият пакет от американска военна помощ няма да може да промени „ разпоредбите на играта “, както Пентагонът гръмко разгласи, разясняват в умозаключение създателите на публикацията Джан Джин (张锦) и Сие Ронгбин (谢戎彬).

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР