Още по-висока степен на ограничения въвеждат две държави в близост

...
Още по-висока степен на ограничения въвеждат две държави в близост
Коментари Харесай

COVID на Балканите: Още повече ограничения в Турция и Хърватия

Още по-висока степен на ограничавания вкарват две страни наоколо до България - Турция и Хърватия.

В Турция в 20 часа локално време стартира 14-часова възбрана за излизане на открито на цялата територия на страната като мярка за ограничение на разпространяването на ковид. Ограничителната мярка ще продължи до 10 часа сутринта на 22 ноември. Забрана за излизане на открито ще се ползва и в неделя - от 20 часа вечерта до 5 часа сутринта в понеделник. Затворени са магазини, заведения, неразрешено е и придвижването на частни коли, като се изключи тези, които имат особено позволение.

Предвижда се частичната възбрана за излизане на открито след 20 часа да се ползва и през идващите уикенди до второ разпореждане. Забраната не важи за болничните заведения, медицинските чиновници, дежурните аптеки, спешните служби по електрозахранване и водоснабдяване, междуградските транспорти и транспортите за чужбина. Училищата ще останат затворени до края на декември, като учениците ще учат онлайн.

Междувременно нови 5532 случая на ковид бяха открити в Турция през последното денонощие. С това броят на инфектираните надмина тези от първата вълна, когато на 11 април бяха регистрирани 5138 случая на COVID-19, уточни турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа. Потвърдени са 135 смъртни случая, като общият брой на жертвите доближи 12 219. Рекордно нарастване се регистрира и на тежко болните, в това число интубираните пациенти, които са 4121, добави здравният министър.

Новите ограничавания в Хърватия пък влизат в действие от среднощ до 15 декември. Развлекателните заведения ще бъдат затворени, а останалите обекти в областта на услугите ще работят до 22 ч. Намалява се от 50 на 25 броят на хората, които могат да вземат участие в обществени събития.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР