Още по темата09.11.2020 / 22:07кадър БНТПрез месец ноември 2019 г.

...
Още по темата09.11.2020 / 22:07кадър БНТПрез месец ноември 2019 г.
Коментари Харесай

Адвокатът на глобения бездомник Данчо: Този случай е значим, защото показва незаконносъобразните действия на МВР в епидемията

Още по темата09.11.2020 / 22:07

кадър Българска национална телевизия

През месец ноември 2019 година бездомникът Данчо от Бургас (Данаил Костов) стана прочут с това, че му бяха формирани две наказателни постановления за това, че е бил без маска на намерено и за това, че е бил в парк по време на възбрана. Случаят възмути цялото общество, защото Костов е безприютен, има редица здравословни проблеми, освидетелстван е от ТЕЛК със 75% неработоспособност за заболяване умствена назадничавост с нарушавания в държанието и епилепсия. Единствените приходи, които господин Костов получава, са в размер на към 200 лв., които съставляват пенсия по болест. Основната част от парите, които получава като пенсия, господин Костов изразходва за медикаменти.

Това разказва Деян Петров, член на Софийската адвокатска гилдия и ръководещ съучастник в Адвокатско сдружение „ Петров и Тенев “, който пое случая на Данчо и реши да го отбрани.

В множеството репортажи бе изтъкнато от представители на „ Каритас Бургас “, че господин Данаил Костов има потребност от адвокатска помощ. Веднага откакто със съдружника ми адв. Добри Тенев разбрахме посредством медиите за случая се свързахме с „ Каритас Бургас “ и направихме предложение безплатно да поемем адвокатската отбрана на господин Данаил Костов, което бе признато. Срещу двете наказателни постановления бяха подадени две обособени тъжби. Въз основа на подадените тъжби бяха формирани две каузи в Районен съд – Бургас: 1. Адм. н. д. № 5048/20 година, 51 с-в (във връзка с обжалването на наказателното разпореждане, в което господин Костов е обвинен за това, че е бил в парк по време на забрана); 2. Адм. н. д. № 5049/2020 година, 17 с-в (във връзка с обжалването на наказателното разпореждане, в което господин Костов е обвинен за това, че бил без маска на открито). По адм. н. д. № 5048/20 година, 51 с-в по разказа на Районен съд – Бургас към този момент има постановено решение, с което обжалваното наказателно разпореждане се анулира напълно. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Административен съд – Бургас. По другото дело - адм. н. д. № 5049/2020 година, 17 с-в по разказа на Районен съд – Бургас, всеки миг се чака решение, с което смятам, че би следвало да се анулира обжалваното наказателно разпореждане, защото са налице голям брой учредения за незаконност.

Случаят на г-н Костов, който въпреки да касае единствено две наказателни постановления, визира и по-общия въпрос за множеството незаконосъобразни дейности на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по отношение на редица жители по време на оповестеното изключително състояние и изключителна епидемиологична конюнктура. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР