Още по темата: Вучич на срещата за Западните Балкани: Къде

...
Още по темата: Вучич на срещата за Западните Балкани: Къде
Коментари Харесай

Вучич: Имахме малко, преходно недоразумение със София

Още по тематиката: Вучич на срещата за Западните Балкани: Къде е Борисов? След абсурда с Дачич: Косовският министър председател благодари на Бойко

Сръбският президент Александър Вучич изрази през днешния ден убеденост, че след " искрите ", които се появиха сред Сърбия и България, двете страни доста бързо ще се върнат на пътя на отличните връзки и той персонално ще се погрижи за това, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

На конференция в Познан Бойко Борисов сподели, че бъдещият висш представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, чиято страна не признава Косово, би трябвало да пази не националния си интерес, а интереса на целия съюз

Помолен да разяснява обстановката, Вучич напомни, че България е признала независимостта на Косово и в това е разликата сред двете страни, а за всичко останало счита, че те имат положителни връзки, които ще продължат да построяват.

" Смятам това за малко, преходно неразбирателство ", акцентира Вучич.

Той сподели, че идната седмица ще беседва с българския президент Румен Радев и с премира Бойко Борисов.

Президентът напомни, че в Сърбия живее българско малцинство, което би трябвало да се усеща там вкъщи си и " не трябва да страда поради такива различия ".

" Лично ще се постарая в най-скоро време, в случай че българският президент и министър председател одобряват това, да върнем връзките си на равнището на отличните връзки ", сподели Вучич.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР