Още по темата Изострена конкуренция на винения пазар Секторът излиза

...
Още по темата Изострена конкуренция на винения пазар Секторът излиза
Коментари Харесай

Русия си върна правата върху водката "Столичная"

Още по тематиката
Изострена конкуренция на винения пазар

Секторът излиза от сложен интервал и форсира растежа
3 ное 2017
Absolut стоят зад житните кръгове, които се появиха до Равно Поле

Мащабната житна апаратура беше сцена за звуково-светлинно шоу, с което марката започва нова самодейност
13 юли 2017 Съдебни разногласия за правата на марката предстоят в още 13 страни от Европейския съюз. Апелативният съд в Хага удостовери правото на съветската страна да употребява комерсиалната марка на водка " Столичная " и забрани на основаната в Люксембург компания Spirits International да продава алкохолната напитка в страните от Бенелюкс, оповестява Reuters.

Москва скапва договорката

Юри Шефлер, притежател на Spirits International, част от SPI Group, получава правата над 43 марки водка през 1997 година, като ги купува от държавната компания " Союзплодимпорт " против 300 хиляди $. През 2001 година обаче Русия афишира продажбата за противозаконна, като съветската държавна компания се бори за правата върху известните марки водка в многочислени правни борби в чужбина повече от 15 години. Решението на Апелативния съд в Хага от вторник удостоверява това на районния съд в Ротердам от март 2015 година, което гласи, че правата върху марките " Столичная " и " Московская " принадлежат на Русия. Решението урежда продажбите единствено в страните от Бенелюкс, като правосъдни разногласия по отношение на правата над марката предстоят в още 13 страни от Европейския съюз.

Решението

Spirits International ще би трябвало да изплати цялата облага, осъществена от продажбите на марките " Столичная ", " Московская " и " Наздраве " в района на Бенелюкс от 1999 година насам. Документи в холандската комерсиална камара демонстрират, че Spirits International има чиста облага от над 100 млн. евро в Холандия през 2011 и 2012 година, преди да реалокира офисите си на остров Кюрасао. Също по този начин съдът не разрешава на SPI Group да разказва водките и други питиета, които продава, като " съветски " или " импортирани от Русия ". Компанията съобщи, че е разочарована от решението на съда и ще се опита да го оспори пред по-висши инстанции. Служител на " Союзплодимпорт " декларира пред Reuters, че съветската държавна компания е задоволена от развоя на събитията.
И прибавя, че компанията ще употребява решението на съда в настоящото дело за връщането на правата върху комерсиалните марки " Столичная " и " Московская " и в други страни от Европейски Съюз. Forbes прави оценка положението на Юри Шефлер на 1.6 милиарда $, което го слага на 56-о място в листата на най-богатите предприемачи в Русия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР